Oavgjort med mersmak!

DSC_4448

(På bild: Stefan Ilic & Simon Lundevall)
IFK fick med sitt ett oavgjort resultat efter mötet hemma mot Syrianska FC under fredagskvällen. Matchen slutade 2-2 (1-2) och målskyttar i hemmalaget blev Eldin Lugonja och Stefan Ilic!

IFK öppnade matchen bra när Södertäljelaget Syrianska FC gästade Tunavallen under fredagen. Ledningsmålet från Blåtopparna kom redan i den 6:e minuten efter ett väldigt fint spel som startade med en inspark från målvakt Petter Björkman, vidare till Assarsson som spelar upp till Hedström som förlänger till Lundevall som snyggt driver upp bollen från halva plan och väggar fint med Wahap och därefter slår in bollen till en löpande Lugonja som snyggt sätter dit ledningsmålet. IFK har därefter en hel del boll, men gästerna äter sig sakta in i matchen. En kvittering skulle komma för gästerna i den 26:e minuten efter en hörna som slås kort där ett skott kommer som blockas av IFK-försvaret, men där returen hamnar hos en syrianskaspelare som trycker dit 1-1-målet. IFK fortsätter ändå ha en del boll, medans gästerna sticker upp emellanåt. Syrianska skulle dock lyckas hitta ett ledningsmål efter en ny hörna (som var feldömd) i matchens 41:a minut där IFK lite slarvigt inte tar markeringen ordentligen. Resultatet 1-2 stod sedan sig halvleken ut.

I matchens andra halvlek är det i stort sätt spel mot ett mål. IFK trillar på bollen bra och man försöker ta sig igenom ett kompakt Syrianskaförsvar.  Man hittar inte dom där riktigt heta målchanserna förens kvitteringen ändå tillslut skulle komma i den 78:e minuten. IFK bygger på nytt upp ett väldigt fint anfall där bollen hamnar ute hos Gilbert Ishimwe som driver ner mot kanten till vänster i straffområdet och slår in ett hårt inlägg som Lugonja elegant släpper ner och där Stefan Ilic trycker dit skottet på ett tillslag rakt upp i krysset. IFK fortsätter därefter att gå för ledningsmålet och man hinner skapa ett par lägen, men Syrianska lyckas hålla undan och matchen slutar 2-2.

Det är en match som man så här efteråt kände att vi var värda mer och att vi var det klart bättre laget. Vi måste se till att vara mer alerta på våra defensiva fasta situationer och sedan fortsätta våga spela offensivt, för där är vi bra. Nu krigar vi vidare, för nästa vecka väntar en ny väldigt viktig match när vi ska gästa Rågsveds IF på fredag den 29 september med start kl.20:00 på Hagsätra IP.

(Foto av: Tommy LS)