Oavgjort mot Gute!

Emil fritzell 2021 mjölby

(På bild: Målskytten Emil Fritzell)

Det blev oavgjort under söndagens träningsmatch på Tunavallen när FC Gute gästade. Matchen slutade 1-1 (1-0) och IFK:s målskytt hette Emil Fritzell som nu gjorde sitt första mål efter sin långtidsskada.

Det var ett stort bollinnehav av Blåtopparna när gotlänningarna FC Gute gästade oss på Vallen. IFK förde det mesta av spelet och tog dessutom ledningen i den 12:e minuten efter att Mohammed Wahap spelat in bollen från kanten till en klinisk Emil Fritzell som på ett tillslag slår in bollen i mål. Detta var Emils första mål sen han kom tillbaka från skadan.
IFK fortsätter föra spelet även om Gute ibland stack upp med ett par halvchanser. IFK har ett bra läge att utöka sin ledning i den 29:e minuten efter att Simon Lundevall kommit fri med målvakten och som räddar bollen, men resultatet stod sig halvleken ut. Utöver Lundevalls försök så skapar IFK inte så många målchanser, även fast man har mycket av spelet.

IFK gör en del byten i halvtid och fortsätter rulla på många spelare. Gute har i den 60:e minuten en fin omställning men där Alex Hellgren Villegas i IFK:s mål gör en fin räddning. Blåtopparna fortsätter ha en hel del boll även i den andra halvleken, men gotlänningarna är väldigt giftiga i sitt omställningsspel och sticker upp vid flertalet gånger. I den 71:a minuten kommer kvitteringen från Gute efter ytterligare en omställning och det är inte alls orättvist. Matchen slutar 1-1 och det är tyvärr ett IFK som inte når upp i nivå den här gången, men vi tar nya tag redan kommande helg när seriekollegan Nyköpings BIS kommer till Tunavallen på lördag med matchstart kl.14:00.