Oavgjort mot Nacka!

DSC_1300

IFK spelar oavgjort under fredagskvällen, 1-1 (0-1) när vi gästa Nacka FC på Fisksätra IP.
Målskytt för Blåtopparna var Robin Norlin.

Enligt de rapporter vi har lyckas fått till oss gjorde IFK årets bästa halvlek mot Nacka FC under fredagskvällen. IFK:s första halvlek var stabil och man skapade även en hel del chanser. Ledningsmålet kom i den 22:a minuten genom Robin Norlin som tog sig förbi via vänsterkanten. Resultatet stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken tryckte hemmalaget på och fick även in en kvittering via en nick från en frispark i den 54:e minuten.
Det var ett resultat som stod sig matchen ut.

Vi passade även på att prata lite med Gian Mendez om matchen mot Nacka:

Vad är din analys av matchen?
– Den här matchen blev vi tvungna till att försvara oss en hel del, men vi gjorde det väldigt bra. Vi skapade även en hel del chanser på våra omställningar och hade även perioder med en hel del bollinnehav. Det var även så vårat mål kom till i den första halvleken. Vi överbelastade våran vänsterkant där Robin Norlin kom förbi och sköt in ledningsmålet.
Detta var en väldigt viktig poäng för oss.

Hur var din egna insats? Det var din första start i IFK sedan skadan. Hur kändes det och hur länge spela du?
– Personligen var jag väldigt glad över att göra min första start efter skadan och tycker att jag gjorde en bra insats under matchen. Med tiden hoppas jag kunna bidra ännu mer till laget. Jag lyckades ändå spela 75 minuter den här gången.  

IFK har nu tagit sina poäng i två tuffare bortamatcher och vi hoppas nu förädla dessa till den kommande hemmamatchen nästa lördag den 4 maj när BK Ljungsbro gästar oss med start klockan 14:00.

(Foto av: Tommy LS)