Otroligt skön seger mot Karlslund!

DSC_2379

(På bild: 2-målsskytten Eldin Lugonja)

IFK tog en oerhört viktig seger under söndagen när laget gästade Karlslund IF FK.
Slutresultatet skrevs till 2-4 (0-0) och målskyttar för IFK blev Eldin Lugonja 2, Albin Malm och Mohammed Wahap.

Det var på förhand en otroligt viktig match för dom båda lagen som inför matchen befann sig i den nedre delen av tabellen.
Det var ett Karlslund som var tvungna att vinna för att fortfarande ha chansen att hålla sig kvar i division 2 och ett IFK som innan matchen låg på negativ kvalplats och med möjlighet att ta sig över strecket till säker mark igen.

Den första halvleken kontrollerades främst av IFK som även skapade ett par fina lägen, men där man inte riktigt fick till det där heta avslutet. Hemmalaget Karlslund kom in mer i matchen i slutet av halvleken och skaffar sig även dom ett par bra lägen, men 0-0 stod sig.

I den andra halvleken öppnar sig spelet betydligt mer och båda lagen satsar allt mer framåt. Hemmalaget skulle ta ledningen i matchens 48:e minut efter en hörna som nickas in, men den ledningen skulle inte bli långvarig. I matchens 50:e minut blir Joel Hedström fälld till höger utanför straffområdet. På frisparken som följer slår Simon Lundevall in ett fin inlägg där Albin Malm dyker upp mellan backarna och elegant bredsidar in bollen till 1-1 i den 51:a minuten. IFK var inte nöjda där, för direkt efter avspark sätter Blåtopparna en hård press på Karlslund och lyckas tillslut erövra bollen där Naod Teklebrhan från höger i plan skickar in ett hårt inlägg framför målvakten som rensas rakt upp i luften av en försvarare och där målvakten därefter boxar upp bollen på nytt innan den hamnar hos Naod igen som får till ett avslut som målvakten räddar, returen går sedan till Hedström som skjuter när ny räddning kommer innan Mohammed Wahap kan tryck in ledningsmålet 1-2 i den 53:e minuten.

Hemmalaget skulle sedan kvittera i den 69:e minuten efter en ny hörna. Just defensiva hörnor och IFK är inget vi vill skriva något mer om denna säsong, vi hoppas att detta var det allra sista och att vi nu stänger den möjligheten för gott framöver…
Matchen öppnar sig därefter allt mer och båda lagen är i skriande behov av alla poängen. Ett nytt ledningsmål skulle sedan komma för IFK i den 86:e minuten efter ett fint förarbete från Wahap som spelar till Robin Norlin som slår in ett fint inlägg i straffområdet där Eldin Lugonja nickar dit 2-3. Karlslund blir därefter allt mer desperata och man skaffar sig ett fint kvitteringsläge när man får en frispark precis utanför straffområdet och därefter en hörna som boxas bort att Petter Björkman i IFK-målet. Efter hörnan är hemmalaget på väg att slå in bollen på nytt igen, men Lundevall lyckas sno åt sig den och sätter full fart framåt. Han spelar vidare till Hedström som fortsätter driv bollen och förlänger den sedan till en rusande Sermed Habib som snyggt slår in bollen i straffområdet där Lugonja trycker dit 2-4-målet och en otrolig lättnad för IFK:arna.

Det var 3 väldigt välbehövliga poäng som sätter IFK precis ovanför kvalstrecket i tabellen med två matcher kvar att spela.
Härnäst för IFK:s del väntar årets sista hemmamatch i division 2 när Arameisk-Syrianska IF gästar Tunavallen på söndag den 15 Oktober med start klockan 16:00. Mer om den matchen kommer i slutet av veckan här på hemsidan.

 

(Foto av: Tommy LS)