P07:s Gothia-äventyr!

P07 Gothia 2022

Under vecka 29 varje år arrangeras världens största ungdomsturnering i fotboll, nämligen Gothia Cup.
Efter 2 års uppehåll på grund av pandemin var nu cupen åter igång igen och IFK hade 2 lag med i pojkar 15-klassen. 

IFK:s Pojkar födda 2007 åkte i år ner på cupen i Göteborg med 2 jämna lag, förstärkta med ett par spelare från klubbens P2008-lag samt 4 killar födda 2006. Cupen som drog i gång måndagen den 18 juli, hade i år 1603 deltagande lag från totalt 59 länder och där det spelades 4131 matcher spridda över hela Göteborg.

Vi passade på att höra lite vad IFK-ledarna och några av spelarna hade för upplevelse av cupen samt höra lite om deras matcher.

Ledarna i P07 sammanfattar lagens vecka så här:
-En intressant och lärorik upplevelse för alla oss i ledarstaben. Vi har kämpat i värme och vind mot nedförsbackar och uppförsbackar både på och utanför plan. Överlag är vi väldigt nöjda med prestationerna i båda lagen och att vi går till A-slutspel med 2 jämna lag. Att vi sedan går och vinner 64dels-finalerna med båda lagen samtidigt på planerna bredvid varandra var något speciellt. Tillsammans med ett enormt stöd från föräldrar och publik så blir den kvällen en upplevelse för livet för många av killarna. Tyvärr orkar vi inte ställa om efter den urladdningen och vi har lite för många halvskadade/slitna spelare för att kunna göra om samma bedrift i 32delen.

Vi har påbörjat att bygga något väldigt bra för framtiden och att vi har med ex antal 08or och 06or var väldigt positivt. Att följa IFK P06/07/08 framöver blir väldigt intressant. Alla har skött sig exemplariskt och vi åker hem med en enorm motivation för att på allvar kunna hänga på och utmana de bättre lagen runt om i landet!

Spelaren Charlie Lönn-Qvist säger så här om Gothia-äventyret:
– Spännande och rolig upplevelse med nya erfarenheter både på och utanför plan!
Skolan och boendet har vart fantastiskt, maten bra och trevligt bemötande av både personal och funktionärer.
Mitt lag har presterat bra, lagsammanhållningen har vart bra och jag är väldigt nöjd med min egna prestation. Tyvärr har ja vart lite småskadad och inte kunnat gå 100% som jag alltid annars gör.

Spelaren Jacob Duvgard säger så här om Gothia Cup:
– Har varit en mycket bra vecka, vi har haft roligt både på och utanför plan. Skolboendet har varit bra , tyvärr var det dålig variation på maten och vi åt i princip samma sak varje dag. Vi har presterat bra fotboll, och dragit till oss nya följare i landet. Synd vi inte kunde utmana med rätta förutsättningarna mot Kärra som sedan gick till final. Invigningen måste nämnas som en av höjdpunkterna denna vecka och att vi även han göra Liseberg!

Vi inom IFK Eskilstuna passar även på att skicka ett stort grattis till cupguldet på Gothia Cup för AFC Eskilstuna U17!