P08 vinnare av McDonaldscup!

P08 mcdonalds cup vinnare 2022 2

Under helgen spelades årets upplaga av McDonaldscup i Västerås och IFK:s P08 gick hela vägen till seger!

IFK:s P2008-lag hade en mycket bra helg när man var i Västerås och spelade årets upplaga av McDonaldscup. Man lyckades så pass bra att man tog sig hela vägen till final och tillslut seger av hela cupen.

Tränarna i P2008 sammanfattar cupen så här:
-Höstsäsongen avslutades med McDonald’s Cup i Västerås. En tvådagars cup där lördagen bestod av gruppspelet där tre matcher spelades. Då det är en höstcup så är vädret därefter både sol och regn i omgångar.

Vi starta tyvärr med en förlust för att därefter spela upp oss och ta en vinst. Sista matchen var mycket jämn och slutade oavgjort vilket resulterade i en andraplats i gruppen och A-slutspel. Kvartsfinal och semifinal blev två jämna matcher på en regntung plan, spelarna kämpa både mot den leriga planen och tappert kämpande motståndare. Bägge de matcherna gick till straffar där våra killar höll nerverna under kontroll och lyckades vinna.

Finalen spelades på konstgräset på Råby IP där Hovsta IF stod för motståndet. Efter full tid slutade matchen oavgjort, även om vi hade de flesta och bästa målchanserna, men det blev ett avgörande på straffar igen. Grabbarna visar återigen bra nerver och sätter fem av fem straffar medan Hovda missar en av sina. Segern är därmed klar vilket firas med vilda glädjescener!

Vi tränare vill lyfta fram lagets moral och kämparglöd under dessa två dagar. Alla spelare gav allt för att lagkamraterna skulle orka en duell till och vi tar med oss det och känslan av segern till nästa säsong!

Hela klubben skickar ett stort grattis till alla spelare och ledare i P2008!