P09 & U17 på Dalecarlia Cup!

P09 dalecarlia cup 2022

(På bild: P09 med båda sina lag i Dalecarlia Cup)

Mellan torsdagen den 30 juni till söndagen den 3 juli pågick Dalecarlia Cup i Borlänge och Leksand, IFK hade där lag med i både U17 och P09-klassen.

Vi passade på att höra med dom båda lagen hur upplevelsen har varit nu när man äntligen fått åka iväg på cup igen.

Fredrik Widholm, en av ledarna i P09 säger så här om cupen:
– En cup handlar om så mycket mer än enbart det sportsliga! Det är främst ett tillfälle att stärka sammanhållningen och att vi äntligen får tid till att fördjupa relationerna mellan tränare och spelare. Betyget 10/10!

Svante Söderberg, spelare i P09 sammanfattade helgen så här:
– Varit på cup i fyra dagar och det har typ varit de bästa dagarna i mitt liv. Även om det inte gick som vi hade tänkt i slutändan så var det i alla fall jäkligt kul att vara med. Och att sluta i en semifinal är ju ändå inte dåligt. Och den här cupen utvecklade inte oss bara spelmässigt, den utvecklade också en starkare gemenskap mellan alla individer i IFK Eskilstuna P09. Jag ser fram emot nästa säsong och hoppas att vårt starka, sammansatta och jämställda lag kommer vara ännu starkare med den erfarenheten vi nu har.

Rahman Ali Khalid, tränare i U17 om cupen:
– Vi åker till Borlänge med ett lag med främst spelare från klubbens P15-lag tillsammans med ett par spelare från U17. Vi märker redan i den första matchen mot IK Brage den stora skillnaden rent åldersmässigt. Vi släpper in tre mål på fasta situationer och det var just något som störde oss även i dom andra matcherna.
Fotbollsmässigt står vi upp väldigt bra och gör många fina prestationer i spelet.

Det blev en lärorik cup där vi tar med oss en hel del positiva saker. Jag vill även tacka alla föräldrar som varit med och roddat med bilkörningar och stöttat på annat sätt.

(På bild: IFK U17 på Dalecarlia)