P16-laget segrare av DM!

P16, 2007, DM vinnare 2023

IFK:s P16-lag tog under helgen guld i distriktsmästerskapen efter seger i förlängning med 4-3 mot AFC Eskilstuna!

IFK öppnade matchen väldigt bra och tog även ledningen tidigt i matchen efter en hörna som nickats in av backen William Palm. IFK:arna kunde även utöka sin ledning till 2-0 efter ett fint anfall som avslutats med ett behärskat avslut från Jacob Duvgard. IFK har bud på fler mål, även om AFC stack upp vid ett par tillfällen och skapade några farligheter, men där målvakten Ted Björkholm gjorde några fina räddningar. Resultatet stod sig halvleken ut.

I den andra halvan öppnar IFK bäst och har flera bud att stänga matchen. Bland annat ett stolpskott och ett par riktigt fina lägen, men som inte förvaltas. Istället kan AFC reducera i slutskedet och man lyckas även kvittera med nästan den sista sparken av matchen efter att man skapat ett bra tryck mot IFK-målet. Matchen fick gå till förlängning i 2×10 minuter.
IFK skulle i den första halvleken av förlängningen ta ledningen efter en straff där kapten Jacob Duvgard elegant slår dit ledningsmålet till 3-2, ett resultat som stod sig halvleken ut. I den andra halvleken går AFC hårt för en kvittering, vilket öppna upp de för kontringar för IFK och som man förvaltar och kan utöka ledningen till 4-2 efter mål från Vilmer Hansson. Vid IFK:s målfirande startar AFC upp sitt anfall och sätter dit 4-3, något som fick dom allra flesta att reagera, men domaren lät spelat fortsätta konstigt nog. IFK skulle ändå hålla undan och vann matchen välförtjänt.

Vi gratulerar P16-laget till guldet!

(Foton nedan av: Tommy LS)