P19-laget – Dubbel segrare!

P19 2023 serie och slutspelssegrare

(På bild: P19-laget som firar slutspelsseger)

Det blev dubbla segrar för IFK:s P19-lag då man segra både i seriespelet och i det efterföljande slutspelet! 

Föreningens äldsta pojklag, P19, har haft en rafflande säsong med allt från seriespel, DM-spel och slutspel efter grundserien. I det ordinarie seriespelet vann man hela ligan vilket ledde till att laget gick vidare till ett A-slutspel som man också tog hem under den gångna helgen. Där emellan har laget även hunnit med ett DM-spel där man tyvärr föll i finalen mot ett väldigt starkt AFC Eskilstuna.

Tränare för P19-laget, Kenneth Huselius sammanställer säsongen här:

– Vi vinner alltså både grundserien i P19 Regional serie efter 10 segrar och 1 förlust samt A-slutspel i P19 Regional med 4 segrar och tyvärr 1 förlust i söndagens match borta mot Karlskoga. Vi hade råd med en förlust på max 6 bollar och tyvärr så genomsyrar det matchen. Det låg nog i bakhuvudet hos många av spelarna att seriesegern redan var mer eller mindre säkrad. Med det minsta lilla avkall på arbetsinsats och inställning så vinner man inga fotbollsmatcher. Det blev vi varse om. Däremot så blev det en trevlig avslutningsresa för våra 04:or som gjorde sin sista tävlingsmatch som ungdomsspelare i IFK. Serieseger och efterföljande bankett på restaurang i Karlskoga innan bussresan hem. Nu är det ut i seniorlivet som gäller nästa år. Vi önskar dom fortsatt lycka till som spelare i IFK eller andra klubbar eller kanske som ledare. Stort tack till er för fina insatser genom åren.

Hur har året sett ut?
– Vi har en mycket bredare och större trupp i år jämfört med förra året. Får nog säga att det var lite mer spets på laget förra året ändå., men tycker att vi totalt fått ihop det helt OK. Väldigt stort intresse där vi ofta är runt 20-25 eller till och med fler spelare i träning. Alltid positivt när det är så och en grundförutsättning för att kunna utvecklas vidare. Serien vi spelat i år håller väldigt ojämn kvalitet och det gynnar inte utvecklingen av spelare och lag. Bättre motstånd varje vecka hade varit att föredra och att då och då åka på en förlust gör inget. Hade väl även önskat att man som seriesegrare ska få ta steget upp, men vi vet ju om förutsättningarna så det är bara att tugga i sig.

Nu väntar ett tufft och spännande kval för att kvalificera oss till P19 Division 1 nästa år. Helt ovisst och en lång väg att vandra för att klara av det. Först en kvalgrupp på 4 lag som man måste vinna och därefter en kvalfinal med hemma och bortamöte mot den andra gruppens vinnare. Vi satsar förstås fullt ut på detta och ska se till att vara bra förberedda när det är dags den 18/10 för första matchen i kvalgruppen. Motståndare är Nykvarns SK på bortaplan. Sedan väntar Värmbol hemma (26/10) och Assyriska hemma (3/11).

Hur ser framtiden ut?
-Ja, oavsett utgången av detta kval (IFK har förresten fler lag som ska kvala uppåt i systemet – både våra P16 och P15 deltar i kvalen upp till Division.1-serier) så tycker jag att vi har fått igång en bra samverkan i de äldre ungdomslagen P15 upp till P19.

Det är många viljor men också väldigt stort engagemang. Vi har börjat hjälpa varandra mellan lagen på ett sätt som inte funnits tidigare. Vi jobbar väldigt mycket med individens utveckling och det kan ibland betyda att man tränar/spelar med äldre lag för att motiveras och utmanas mer. Och en första punkt vi kan bocka av är att vi numera har lag i alla åldrar upp till P19. Föreningen var fram till förra året när vi ”omstartade” P19 utan representation i den åldersklassen under en 5-årsperiod. Inte värdigt en förening av IFK:s storlek och med den historian som finns. Men nu är åldersklasserna fyllda och det kommer på sikt att betyda fler egna produkter i vårt A-lag också.

Vi tackar Kenneth för dom orden och önskar samtliga lag i kvalspelet ett riktigt stort lycka till!
Mer om kvalmatcherna för våra lag och deras spelscheman kommer snart ut här på hemsidan.