Patric Åslund till IFK!

patric-aslund

18årige mittfältaren Patric Åslund lånas in från Västerås SK Fotboll över säsongen 2021. Mittfältaren som är född 2002 är den senaste spelaren från VSK Fotbolls akademi som belönats med ett A-lagskontrakt.

Patric har varit i full träning med IFK sedan december månad och kommer att ha IFK som ”hemmamiljö” under året, men i och med samarbetet klubbarna emellan kan Patric även spela matcher för både U19 samt A-laget i VSK Fotboll.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Patric:

-Patric är en innermittfältare som trots ung ålder är väldigt mångsidig då han är ganska bra eller mycket bra på väldigt många olika saker och det gör honom till en flexibel spelare som kan användas i olika roller. Det som sticker ut mest idag är passningsspelet och hur han skyddar bollen, ibland ganska mycket lik William De Carro som spelade här förra säsongen. Patric kommer att vara i full träning med oss och kombinera det med träning med VSK efter prestation och belastning.

Vi passade på att ställa några frågor till Patric:

Beskriv dig som spelare?
-Jag är en central mittfältare som gillar att ha mycket boll och styra spelet. Tycker att jag har en bra blick för spelet och mitt försvarsspel är hyfsat bra också.

Varför blev det IFK?
-Det blev IFK i år för att jag tycker att det är en bra klubb för mig att utvecklas i och ta nästa steg i min karriär. Tycker att ledarstaben har en bra plan på hur laget ska vinna matcher och närma sig toppen av serien.

Förväntningar på årets säsong?
-Det jag förväntar mig är att vi ska jobba så hårt som möjligt för att kunna slåss i toppen av serien och att vi samtidigt har en utvecklande spelidé.

Moderklubb?
-Västerås IK.

Favoritlag?
– Manchester City

Vi tackar Patric för intervjun och önskar han all lycka under 2021!