Petter är klar för säsong nr.10!

Petter Björkman redo för 2024

Målvakten Petter Björkman förlänger och är klar för sin 10:e (!) säsong i klubben!

Spelare kommer och går i ett fotbollslag, sedan finns det dom som blir klubblegender, en av dom är Petter Björkman som är klar för säsong nummer 10 i IFK Eskilstuna. Petter är en oerhört uppskattad spelare både på och utanför planen och vi är alla inom IFK:s organisation otroligt glada att Petter valt att spela vidare hos oss, en sann Blåtopp!

Tränare Kent Andersson om Petter:
– Petter är en trotjänare. 10:e säsongen och han håller fortfarande. Han är ödmjuk och alltid beredd att träna hårt.
Känns jättebra att han kör vidare hos oss.

Vi har passat på att göra en längre intervju med Petter för att dels höra om fortsättningen, men även hur han ser på klubben idag kontra för 10år sedan när han först kom.

Du har förlängt och det blir således din 10:e säsong i klubben, måste vara något sorts rekord i stan på den här nivån, vad säger du själv om fortsättningen?
– Det har varit givet sen länge, kan inte se mig själv i någon annan klubb. 10år är ett bevis på hur bra man trivs i en klubb så all heder till alla som arbetar med och runt om IFK!

Kan du på något sätt zooma ut och jämföra klubben från dina första år mot hur den är idag?
– En fråga som är värd ett längre svar, men 10år är en lång tid och vi har ju sakta men säkert hela tiden blivit bättre. Från att spela ”korpen-fotboll” i division 4 till att man nu spelar med allsvenska spelare i division 2 är en enorm skillnad. 

Hur känns kroppen i övrigt, redo för en ny spännande och tuff säsong?
– Just nu känner jag mig i toppform, tränar crossfit så mycket jag kan utöver fotbollen. Åkte ju på en rejäl dipp med min magsjukdom som gjorde att jag inte kunde spela eller träna så mycket på nästan 2år tills jag fick kontroll över den. Men det ska nog bli lite mer matcher än tidigare säsonger om inte Richard är helt överjävlig haha.

Hur känns de med nya ledartrojkan och vad tror du om årets säsong för laget?
– Det känns väldigt speciellt. Har ju haft Fröjden i 8år och Dejan i 9år, så det känns konstigt att inte träffa dem varje dag längre. Det ska bli spännande med något nytt helt klart och såklart är det mäktigt att få va vän med Bissen helt plötsligt.

Brukar vara försiktig med hur jag uttalar mig om säsongen som komma skall. Brukar safe;a och säga att vi ska alltid komma bättre än säsongen innan. Får vi in mer rutinerade spelare så ska vi slåss i övre halvan.

Vi tackar Petter för dom orden och vi ser alla fram emot hans 10:e säsong!

 

(Foto av: Tommy LS)