Premiär för Gåfotboll i klubben!

Gåfotboll 2022 1

(På bild: Klubbens första Gåfotbollsgäng)

Så var det äntligen dags, klubbens premiär av Gåfotboll!

Under lördagen genomförde Klubb13 sitt årliga årsmöte och återträff ute på Vilsta Sporthotell. I samband med årsmötet genomförde man också en träff med Sebastian Larsson som intervjuades om sin karriär av den tidigare sportjournalisten Tord Juszczak. Det var ett välfyllt Vilsta som fick höra om Sebastians tid i både England, landslaget och AIK.

Under eftermiddagen arrangerade därefter huvudklubben sin allra första Gåfotbollsträning inne i Vilsta Sporthall för medlemmarna i Klubb13. Det blev ett 10-tal starka lirare som fick prova den nya fotbollsvarianten där man gör precis som det låter, man går och spelar fotboll. Till det finns det även ett par enklare reglar, så som att man till exempel inte får tacklas eller skjuta bollen över midjan.

När matchen väl var igång märkte man genast att det var svårare än man trott från att hålla sig ifrån att inte springa med och mot boll. Det blev även såklart en väldigt allvarlig match där båda gängen gick för seger och där man såklart även hade sina åsikter om reglerna emellanåt. Tillslut drog det blåa laget det längsta strået när man körde en klassisk ”sista målet vinner-avgörande” till kapten och det blåa laget och tillika Presidenten i klubb13, Lennart Linds förtjusning. Klubb13 genomförde till kvällen sen sin årliga middag där närmare ett 40-tal medlemmar deltog.

Vi tackar alla spelare för en fantastisk match och vi hoppas och tror att vi snart kan genomföra detta igen.
Vill man veta mer om Gåfotboll så kan man läsa om detta här: https://aktiva.svenskfotboll.se/forening/tranaochspela/gafotboll/

Här nedan kommer ett par bilder från den tuffa matchen: