Rahman Ali Khalid ny U17-tränare!

ralle 2021

Rahman Ali Khalid är klar som ny tränare för IFK:s U17-lag inför säsongen 2022!

Rahman är känd inom IFK då han under flera år varit huvudansvarig för klubbens sommarlovsfotboll som arrangerats på Balsta. Med stor erfarenhet från seniorfotbollen med bland annat tre seriesegrar i ryggen under dom senaste 4 åren så hoppas vi nu att Rahman ska kunna ta nästa steg i sin ledarkarriär med oss i IFK Eskilstuna.

Vi passade på att ställa ett par frågor till ”Ralle” som han kallas inför säsongen:

Kan du beskriva  din fotbollsbakgrund?
– Jag är fotbollsuppfostrad i Torshälla Nyby IS där jag spelade från ungdomsåren ända fram till seniornivå. När jag kände att jag var klar som spelare så tog tränarkarriären fart även då i Torshälla Nyby IS, jag blev då tränare för flickor födda 98 som året efter flyttade upp till TNIS-damlag. Jag sökte mig vidare och hamnade då i IFK Eskilstuna som assisterande tränare i pojkar födda 2002. Året efter flyttade jag upp till IFK Eskilstunas U19-lag och även då som assisterande tränare.

2017 blev jag huvudansvarig för TNIS herrlag som då flyttas ner till div 7 efter flera år i div 4. Målet var tydligt från föreningen och min sida, TNIS skulle klättra upp i seriesystemet. När jag lämnade TNIS 2019 hade vi tagit steget upp till division 5 och jag valde att gå vidare till Eskilstuna FC. Där blev det under 2020 avancemang direkt till division 4 redan första säsongen och nu under 2021 slutade vi på en andra plats i 4:an. Nu fortsätter min resa i IFK Eskilstuna.

Vad har du fått för bild av IFK?
– De möten jag haft med klubben har gett ett härligt intryck och det är en förening med fina förutsättningar att lyckas både på ungdom och seniornivå.

Vad hoppas du kunna bidra med till laget och klubben?
– Jag hoppas kunna bidra med ett stark driv, engagemang och vilja för att lyckas nå dom mål vi sätter upp inom laget och klubben.

Stort tack Rahman och vi önskar dig ett stort lycka till med säsongen 2022!