Richard Larsson tillbaka i IFK!

Richard Larsson 2024

Den 33åriga målvakten Richard Larsson är tillbaka i IFK!

Richard gjorde sin första säsong i IFK redan under säsongen 2012. Året efter lämnade han för andra klubbar innan han landade i IFK igen till säsongen 2019 då det även blev serieseger i division 3. Det blev dock bara en säsong i Blåtopparna den gången innan Richard lämnade för IK Viljan i Strängnäs, en klubb som han varit i fram tills nu.

Målvaktstränare Richard Jonasson säger så här om Richard Larsson:
-Richard är helt en Eskilstunaprodukt även om han spelat i andra städer som Värmbol i Katrineholm och IK Viljan i Strängnäs. Han är en mycket ambitiös målvakt som alltid jobbat hårt och varit oerhört seriös. Han är bra skolad plus behärskar spelet med fötterna. Richard är också en duktig målvaktsinstruktör vilket han har haft nytta av i sin egna utveckling.

Det som kan bli bra i IFK med att Richard kommit tillbaka nu är att han har rutin, vilket hela laget kommer ha nytta av med att han är stabil i uppbyggnadsspelet, men även att i försvarsspelet att styra hela laget bakifrån.

Vi passade även på att ställa några frågor till Rickard:

Hur känns det att vara tillbaka i IFK?
– Det känns mycket bra! Senast jag var här blev det serieseger och jag hoppas få vara med om ytterligare minnesvärda stunder under den här sejouren.

Vad är dina tankar kring den kommande säsongen?
– Jag är väldigt motiverad och ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Just nu ger vi oss själva bra förutsättningar med många tuffa träningspass. Känns väldigt spännande med det nya ledarteamet. Ska bli särskilt roligt att jobba med målvaktstränaren Rille Jonasson som jag haft till och från sedan 15års ålder och som jag har att tacka för mycket.

Berätta, vad är dina styrkor som målvakt?
– Jag är en målvakt som vill vara delaktig på olika sätt, oavsett om det är genom att hjälpa mina medspelare genom kommunikation, vara delaktig i spelet med fötterna eller genom en hög utgångsposition där jag kan avstyra situationer i ett tidigt skede. På en bra dag gör jag matchavgörande räddningar som räddar poäng åt laget.

Vi hälsar Richard ett riktigt varmt välkommen tillbaka i Blåtopparna och önskar han all lycka under 2024!