Robin Holm klar för IFK!

robin-holm-2021-768x576

Den 21årige mittfältaren Robin Holm ansluter till IFK Eskilstuna. Robin som är uppväxt i Stockholm har spenderat sina senaste säsonger i Thailand och ansluter från Ranong United FC.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om Robin:

-Robin är en kreativ mittfältare som har en typ av blick för spelet som gör att han redan har sett situationer hända innan de har hänt och på det sättet får han ett försprång i att kunna bestämma sig för vad han ska göra och då hittar han passningar som många andra inte ser. Styrkorna ligger självklart i hans offensiv men han har också ett aggressivt och intelligent försvarsspel.

Vi passade på att ställa några frågor till Robin:

 1. Moderförening?
  – AIK.
 2. Beskriv dig själv som fotbollsspelare?
  – Jag är en spelare som trivs högt upp i planen och har alltid gjort mycket poäng och hoppas göra detsamma även i år. Jag tycker att min spelförståelse och teknik är på en bra nivå.

 3. Varför blev det IFK Eskilstuna?
  – Det kändes som rätt klubb för mig att få en nystart i Sverige efter mina år i Thailand.
 4. Berätta om dina år i Thailand?
  – Då jag har dubbla medborgarskap så blev jag 2017 kallad till U19 landslaget i Thailand och gjorde landskamper som ledde till att jag fick ett par kontraktsförslag från olika klubbar och det slutade med att jag lämnade Stockholm för att flytta till Bangkok Glass FC som spelar i högsta divisionen i Thailand. Utöver Bangkok Glass tillhörde jag två andra klubbar i Thailand under mina 4 år där och jag flyttade hem sommaren 2020 med stor anledning av coronaviruset.
 5. Vad tror och hoppas du på inför division 2 säsongen 2021?
  – Jag vill vinna varje match och utgår alltid från nästa match och så får vi se vad det leder till.
 6. Vilket är favoritlaget?
  – AIK.

Vi tackar Robin för intervjun och hälsar honom varmt välkommen till Eskilstuna och ett stort lycka till under 2021!