Seger & 4 debutanter!

Debutanter 16 okt 2022

(På bild från vänster: Govan Shawn, Albin Flodqvist, Joakim Nyström Eriksson och Melker Huselius)

IFK vann slutomgången av årets division 2 Södra Svealand borta mot Trosa-Vagnhärad med 2-5 (1-1).
Målskyttar i IFK blev Fabian Bergsten med hela 3 mål, Eldin Lugonja och debuterande Albin Flodqvist.

Årets sista tävlingsmatch spelades under söndagen när IFK gästade Sörmlandskollegan Trosa-Vagnhärad borta på Häradsvallen. Det var en match där inget av lagen hade något att spela för, men vi bjöds ändå på en stundtals väldigt jämn match som tillslut resulterade i hela 7 mål, varav 5 från Blåtopparna.

IFK ställde för dagen upp med ett väldigt ungdomligt lag som bland annat innehöll fyra debutanter från P19-laget, varav tre av dessa från start. Dessa var 15 årige Govan Shawn och 16 åringarna Joakim Nyström, Albin Flodqvist och Melker Huselius.
IFK tog ledningen i den 27:e minuten efter att Fabian Bergsten drog dit en hörna direkt i mål. Hemmalaget kvitterade dock i den 39:e minuten, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken tog IFK ledningen på nytt efter efter mål från Fabian Bergsten och vi utökade även ledningen till 1-3 via Eldin Lugonja. 1-4 kom i den 83:e minuten då debuterande Albin Flodqvist får göra sitt första mål i IFK:s seniorlag. Trosa reducerade därefter till 2-4 innan Fabian Bergsten gör sitt 3:e mål för matchen i den 93:e minuten.

Tränare Andreas Fröjdfeldt sammanfattar matchen enligt följande:
– Dagens match är rätt jämn och siffrorna sticker iväg en del i slutet. Med tanke på att vi redan var klara så fick vi möjligheten att vila spelare med skavanker och ersätta de med 4 spelare från P19 där Govan, Albin och Joakim spelar från start samt Melker som byts in med en halvtimme kvar. De alla fyra gör bra ifrån sig och får värdefull erfarenhet med sig hem.

IFK slutar på en 10:e plats i årets division 2 med 31 inspelade poäng. Trosa-Vagnhärad och Värmbols FC får lämna division 2, medans IFK Lidingö går in i negativt kvalspel för att försöka hålla sig kvar. Årets seriesegrare blev United IK Nordic som lyckades slå Nyköpings BIS i den sista omgången och då knipa första platsen, 1 poäng före tabelltvåan Assyriska FF som nu får gå in i kvalet för division 1.

En längre sammanställning av årets division 2-spel kommer från både tränare och spelare.