Seger i derbyt!

city-ifk-23-feb-4-e1582539230916-768x768

Det blev seger i årets 3 träningsmatch för seniorlaget mot Eskilstunakollegan Eskilstuna City FK med 1-2 (0-1). Målskyttar för IFK var idag Mohammed Wahap och Hugo Rödlund. Ett IFK som idag spelade i de röda tröjorna.

IFK har ett stort bollinnehav under matchen, och City försöker sätta en hög press på vår backlinje. Även om det slarvas vid ett par tillfällen där bland annat IFK-målisen Felix Karlsson får göra några bra räddningar, så spelar IFK sig även vid flertal gånger fint igenom den höga pressen. IFK skapar även ett par heta lägen, utan att lyckas få bollen i mål. Det är till slut IFK som i alla fall tar ledningen där Hugo Rödlund driver in mot mål och kommer till ett avslut som räddas av City-målisen, men ut till en fristående Mohammed Wahap som trycker in bollen.

Under andra halvlek är det återigen Hugo Rödlund som ligger bakom IFK:s andra mål. Efter en hörna från City gör IFK en bra omställning där William De Carro spelar fram födelsedagsbarnet Hugo (19 år) från nästan halvplan, och som sedan driver hela vägen på mål och petar in den snyggt förbi City-keepern.

City lyckas på slutet att trycka in ett mål på en hörna och är även nära att få till en kvittering efter lite slarv hos IFK, men resultatet står sig och IFK vinner årets 3:e match.

IFK kom till spel med följande trupp:
Felix Karlsson (Mv.)
Anton Midl Ohlsson (Mv. Inlånad från AFC U17)
Felix Wall
Daniel Johansson
Dennis Botchey
Boban Piperkoski
Elise Wetshikoy
Hugo Rödlund
William De Carro
Filip Lundevall
Lion Toma
Mohammed Wahap
Peyman Alkoyun
Emil Fritzell
Filip Kinaji
Mattias Andreasson
Jacob Jensen
Ahmed Ibrahim