Seger i kvalet mot City!

Derby DM 2021

IFK segrande i kvällens derby mot Eskilstuna City med 2-1 (1-1) när kvalet i Svenska cupen skulle avgöras. 

Det var en match där chanserna avlöste varandra under den första halvleken som verkligen var underhållande för de cirka 400 personerna som var på plats på Tunavallen. IFK skulle få ett riktigt bra läge att ta ledningen när Joel Rigö elegant får med sig bollen och frispelar Eric Robertson som tyvärr får skottet i burgaveln. I anfallet efter spelas istället en Cityspelare fram och kan lite snöpligt sätta dit 1-0 för randigt i den 29:e minuten.

Ledningsmålet skulle dock inte hålla länge innan IFK skulle få in en kvittering i den 35:e minuten. Hugo Wingemark som gjorde debut i seniorlaget i år tar sig fram med boll i den centrala delen av plan, den hamnar därefter hos Emil Fritzell som kan spela ut till Ahmed Ibrahim som fint spelar Jakob Jensen i djupet på kanten som trycker dit ett perfekt inlägg som Emil Fritzell mycket snyggt slängnickar in i mål till 1-1.

Det hann även hända mycket i början av den andra halvleken och där än en gång kapten Emil Fritzell som först i den 49:e minuten nickar in vad alla trodde 2-1 till IFK, men domaren vinkar av för offside. Emil skulle dock på revansch, för bara minuten senare spelas bollen ut på högerkanten där Eric Robertson får in ett perfekt inlägg som hittar Emils huve och 2-1 till IFK.

Känslan är sedan att IFK har bra kontroll på matchen, men City skulle få ett jätteläge att kvittera precis i slutet när ett fint inlägg hittar pannan på en Cityspelare i straffområdet som går mot mål, men mellan IFK:s stolpar står en alert Kevin Dyplin som snyggt reflexräddar bollen och IFK kan ta med sig en 2-1 seger.

Roligt att se flera spelare få sina första minuter i år också. En bra match av både Joel Rigö och Eric Robertson. Kul att även se Peyman Alkoyun och Mohammed Wahap tillbaka efter sina skador. Vi fick även se Simon Wigren, också född 2004 göra sin debut i seniorlaget idag. Även Salem Bakos och Hugo Wingemark som båda starta på mittfältet idag gjorde sina första minuter i seniorlaget i år och spelade båda riktigt bra.

Nu väntar nya träningar innan en träningsmatch på fredag borta mot division 2-laget Skiljebo SK på Hamre IP.
Nästa tävlingsmatch för IFK är nästa onsdag den 4 augusti kl.19:30 när Värmbols FC gästar Tunavallen.


(Från vänster: Salem Bakos, Hugo Wingemark och Simon Wigren)