Seger mot BIS!

Kevin o Robin mot BIS 4 juli 2021

(På bild: Matchvinnarna Kevin Dyplin och Robin Holm)

Det blev vinst i dagens hemmamatch mot Nyköpings BIS med slutsiffrorna 2-1 (2-1) efter dubbla mål från Robin Holm och några avgörande räddningar från Kevin Dyplin i IFK:s mål!

Det blev en otroligt jobbig match för IFK som streta emot och fick hålla undan i dagens hemmamatch mot ett starkt och tidigare obesegrat Nyköpings BIS. IFK gör en jättefin insats i sitt försvarsspel och lyckas gång på gång hålla Bissarnas duktiga offensiv ifrån sig, även med stor hjälp från målvakten Kevin Dyplin.

Det var IFK som börja bäst och tidigt tog ledningen i matchen när Robin Holm driver från mittplan fram till Nyköpings straffområde och lite turligt kanske vi får säga, lyckas få med sig bollen förbi Nyköpings försvarare fram till ett friläge och snyggt sätter dit 1-0 redan i den 4:e matchminuten.
Därefter skapar Bissarna ett par farliga lägen utan resultat och IFK kan på nytt genom Robin Holm i den 19:e matchminuten utöka sin ledning istället. Holm väggspelar sig förbi Nyköpings försvar med hjälp av Robin Twine och elegant slår dit bollen via stolpen till 2-0.

Nyköpings skulle dock fortsätta trycka på och har flera fina anfall och lyckas tillslut i den 34:e minuten få dit en reducering till 2-1. Gästerna kände mersmak och gick ordentligt för att hinna få till en kvittering, men det var inte förens i den sista minuten av den första halvleken som Nyköping i princip bara behöver placera dit bollen i öppet mål när Kevin Dyplin i IFK:s mål gör en fantomräddning och håller kvar IFK i ledning.

I den andra halvleken fortsätter gästerna sitt tryck mot IFK:s mål och vi får mest koncentrera oss på försvarsspelet vilket man gör fantastiskt bra. Nyköping har flera fina lägen till kvittering, men ett stabilt försvar och en riktigt bra målvakt i IFK gör att vi lyckas ta med oss alla 3 poäng i den här matchen. Otroligt skönt!

Nu väntar 2 matcher i Stockholm på 1 vecka innan vi får ta lite sommaruppehåll. Vi gästar först Tyresö FF på Tyresövallen under onsdagskvällen med start kl.19:30 och därefter avslutar vi våren med att gästa Arameisk-Syrianska IF på Brunna IP under lördagseftermiddagen med start kl.17:00.