Seger mot Mjölby!

DSC_5629

IFK tog årets första 3poängare när man under söndagen gästade Mjölby AI FF borta på Vifolkavallen.
Slutresultatet skrevs till 3-4 (0-2) och målskyttar för IFK blev Rwi Elias 2, Simon Lundevall och Albin Flodkvist. 

IFK öppnar matchen bra och har stundtals fina kombinationer i sitt spel, samtidigt som hemmalaget ibland sticker upp och skapar oro. Benjamin Machini i IFK-målet fick göra några viktiga räddningar i inledningen som IFK därefter byggde vidare spelet på. Ledningsmålet för Blåtopparna skulle komma i den 20:e minuten efter att Gian Mendez slagit en lång fin passning ut till höger där Elias Rigö nästan skjuter in bollen till Simon Lundevall som tar emot och klipper till bollen i mål. 13 minuter senare skulle IFK utöka till 0-2 efter en lång fin passning från Lundevall upp till Albin Flodkvist som tar emot, håller ifrån och spelar vidare till Rwi Elias som elegant snurrar upp sin motståndare och skjuter in bollen i bortre. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken tar Mjölby över och forcerar för en reducering som även skulle komma i den 61:a minuten efter ett riktigt kanonskott utanför straffområdet. IFK skulle dock få igång spelet igen och börjar skapa allt mer efter eftersom. I den 71:a minuten skulle Lundevall hitta en fin svepande passning till en löpande Albin Flodkvist i straffområdet som håller ifrån sig målvakten och skjuter in bollen till 1-3 för IFK. Hemmalaget tog över allt mer i matchen och skulle på 2 minuter både reducera och kvittera matchen. Först via en hörna som rensas, men där nytt inlägg kommer och två fria Mjölby-spelare enkelt kan nicka dit 2-3. Och därefter en lång boll från egen planhalva mot löpande forward som snyggt lobbar över Machini i målet till 3-3.
IFK skulle dock inte vika sig denna dag, utan i den 91:a minuten etablerar IFK ett fint anfall där bollen sedan hamnar hos Lundevall centralt i banan och som mycket vackert lägger fram en passning till en fristående Elias som inte gör några misstag och sätter dit segermålet till 3-4. En otroligt skön och viktig seger för Blåtopparna där vi får framhäva Simon Lundevall lite extra denna dag.

Nästa match för IFK spelas på måndagen den 20 maj borta mot IF Sylvia på Platinumcars Arena med start klockan 19:45.

 

(Foto av: Tommy LS)