Seger & säkrat kontrakt!

IFK vs Smedby V 2022-10-08 497

(På bild: IFK-spelarna firar mål)

IFK vann årets sista hemmamatch när Smedby AIS gästade Tunavallen under lördagen.
Resultatet skrevs till 4-1 (2-1) för Blåtopparna och målskyttar blev Simon Lundevall 2, Miguel Sandberg och Gustav Jarl.

Det var en inledning av matchen som var passiv där de bägge lagen turades om att hålla boll utan att skapa några farligheter. IFK skulle dock va det laget som tog taktpinnen när man i den 17:e minuten gjorde 1-0 efter att Mohammed Wahap satt en hård press, vunnit bollen och samspelat med Lundevall som därefter sätter en perfekt passning till Miguel Sandberg som kan slå dit ledningsmålet. Bara 4 minuter senare skulle även 2-0-målet komma efter att Simon Lundevall själv gått på genombrott och elegant lyckats slå in bollen mellan benen på Smedby-målvakten. IFK slarvar därefter i försvaret och Smedby kan reducera till 2-1 i den 26:e minuten. Det är sedan gästerna som tar över och skapar ett par riktigt farliga målchanser, där man bland annat har ett skott i ribban. 2-1 står sig ändå halvleken ut.

I matchens 55:e minut lyckas IFK utöka sin ledning efter att Smedby haft en hörna som IFK lyckas ställa om otroligt snabbt på och där Miguel Sandberg drar ifrån längs vänsterkanten och spelar in bollen centralt till en rusande Lundevall som behärskat slår dit 3-1.  Spelet avtar därefter en del och båda lagen skapar några halvlägen. Det är inte förens i den 80:e minuten som IFK kan sätta spiken i kistan då Eldin Lugonja skjuter ett fint skott precis utanför straffområdet som går i ribba och ut till en fristående Gustav Jarl som kan nicka in returen och göra sitt första mål i IFK-tröjan. Matchen slutar 4-1 och tack vare segern har IFK nu gjort jobbet själva och säkrat kontraktet till nästa års division 2-spel.

Nu väntar den avslutande omgången under nästa söndag den 16 Oktober kl.14:00 borta mot Trosa-Vagnhärad. Då får vi även veta vilket lag som tar hem seriesegern, vem som får kvala upp mot division 1 samt vem som får kvala för att rädda kontraktet för fortsatt spel i 2:an!

(Foton av: Tommy LS)