Seger & säkrat kontrakt!

DSC_1889

IFK tog jobbet och gjorde det som krävdes för att hålla sig kvar i division 2 när man under lördagen gästade Nyköpings BIS på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 1-3 (0-2) och målskyttar blev Eldin Lugonja 2 samt Gilbert Ishmiwe.

IFK spelade för överlevnad, men hade allt i egna händer för att säkra nytt kontrakt i division 2, men då krävdes seger mot Nyköpings BIS. Ett BIS som inför matchen inte hade något att spela för då man i omgången innan endast fick med sig ett kryss vilket ledde till att laget inte hade någon möjlighet på högre placeringar än en stark 3:e plats i tabellen. För IFK:s del var det dock det motsatta, en seger skulle innebära nytt kontrakt, förlust eller oavgjort hade kunnat innebära degradering eller kvalspel.

Matchen var alltså på förhand allt att vinna för IFK som även öppnade matchen starkt när man redan i den 5:e minuten får dit ledningsmålet efter att Naod Teklebrhan vunnit tillbaka bollen långt nere på egen planhalva och spelar upp den till Simon Lundevall som tar emot den och elegant slår en utsida i djupet på en löpande Gilbert Ishmiwe som nästan är fri med målvakten och spelar bollen vidare i sidled till Eldin Lugonja som enkelt slår dit 0-1 i öppet mål. Blåtopparna har därefter hela 3 stycken bollar i mål på bara några minuter, men samtliga blir avblåsta för offside, några kanske mer tveksamma än andra. BIS skulle dock inte vara helt ofarliga för i matchens 41:a minut blir det en lång sekvens där hemmalaget får till ett bra anfall som avslutas med ett bra lågt skott som Alex Hellgren Villegas i IFK-målet får göra en bra räddning på. I omställningen som följer får Ishmiwe bollen på nytt och trycket dit ett hårt skott mot målvakten som får parera. Bollen hittar sedan ut till Nyköpingsförsvaret, men där IFK bibehåller pressen och vinner tillbaka bollen som tillslut hamnar hos Salem Bakos som tar sig in till höger i straffområdet och slår en lång fin passning bakom och längs med Nyköpingsförsvaret till en fristående Ishmiwe som enkelt kan trycka dit 0-2-målet. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken hinner knappt starta innan Bissarna väljer att byta in hela 5 nya spelare vid två tillfällen inom loppet av bara 2-3 minuter. Något som gav hemmalaget effekt då dom hade en period med tryck mot IFK-målet, men Blåtopparna lyckas hålla undan och hela backlinjen med Jakob Jensen som gjorde sin första start efter sin långtidsskada, mittbackarna Marcus Assarsson och Carl Wärme samt vänsterbacken Robin Norlin gör en riktigt bra match, tillsammans med hela laget. IFK gav inte Nyköping någon tid alls utan man låg tätt på dem och kunde reda ut det som kom. Istället, i matchens 71:a minut får IFK en frispark nåra meter från mittlinjen. Lundevall slår in bollen mot den bortre delen av straffområdet och en försvarare i hemmalaget får till en riktig snedträff där bollen går bakåt mot målvakten och där Lugonja snappar upp bollen och får den förbi Nyköpings målvakt och kan trycka in 0-3 i öppet mål. Ett otroligt skönt mål som även fick många axlar att lätta hos IFK-supportrarna.
Nyköpings skulle få dit ett reduceringsmål i matchens 91:a minut, men närmare än så var aldrig hemmalaget och IFK kunde vinna matchen med 1-3 och själva säkra kontraktet till nästa års division 2-spel.

Vi passar på att gratulera Assyriska FF till seriesegern och IK Sleipner till kvalspel upp mot division 1. Karlslunds IF FK och Rågsveds IF lämnar division 2-spelet för den här gången medans FoC Farsta får försöka kvala sig kvar mot Örebrolaget Adolfsbergs IK.

Vi vill även passa på att tacka alla supportrar, sponsorer, spelare och ledare för en spännande och intensiv säsong.
Jobbet inför 2024 är redan igång!

(Foto av: Tommy LS)