Seger & säkrat kontrakt!

IFK vs Rynninge V 2021-11-07 433

(Foto: Tommy LS Andersson)

IFK lyckades tillslut vända och vinna söndagens hemmamatch mot Rynninge IK med 4-2 (0-2). Målskyttar blev Mohammed Wahap, William Videhult, Patric Åslund och Emil Fritzell.

Det var en trevande start från blåtopparna där man skapade några halvlägen men utan resultat. Därefter var det gästerna från Örebros tur att skapa ett par bra lägen innan man också lyckades göra 0-1 i den 19:e minuten. IFK har sedan ett par bra anfall där både Eric Robertson och Robin Holm kommer till ett par chanser men utan att lyckas få bollen i mål. Gästerna utökar istället till 0-2 i den 38:e minuten efter en hörna som Kevin i IFK-målet inte lyckas nå och tursamt för Rynninge går bollen via stolpen och in i mål. Resultatet står sig till halvtid.

I den andra halvleken är IFK klart piggare och skapar lägen på lägen men utan att få till det där sista viktiga. Reducering skulle dock tillslut komma genom Mohammed Wahap som får bollen framför sig efter ett inspel från Holm till Videhult som Wahap sedan kan trycka in till 1-2. IFK-trycket fortsätter och kvitteringen kommer också i den 70:e minuten när Wahap driver upp längs högerkanten, spelar vidare in till Patric Åslund som på ett tillslag spelar in till William Videhult som kan ta emot och skjuta in 2-2-målet.
IFK fortsätter sedan gå för ledningsmålet och efter en hörna slagen av Holm skapas det turbulens i Rynninges straffområde och bollen studsar ut till Patric Åslund som via stolpen trycker dit 3-2-målet för blåtopparna. IFK fortsätter sedan etablera fina anfall och med en ”combackande” Emil Fritzell på banan hotar man konstant i Rynninges straffområde. 4-2 skulle sedan kapten Fritzell lite turligt få göra i den 85:e minuten efter en ny IFK-hörna slagen av Holm som Emil nickar dit och bollen går emellan bortalagets målvakts ben till slutresultatet 4-2.

En otroligt skön vändning och laginsats av blåtopparna vilket gör att man nu kan konstatera att IFK säkrat nytt division-2 kontrakt till 2022 och man kan nu helt spela återstående 3 matcher utan press. IFK har bland annat ett derby som nu väntar redan nästa söndag den 14 november mot Eskilstuna City med matchstart kl.14:00 på Tunavallen. Därefter återstår årets sista hemmamatch den 20 november mot Syrianska FC och vi avslutar sedan säsongen borta mot Motala AIF den 28 november.
Mer inför helgens derby kommer under veckan här på hemsidan.