Sent kryss mot Värmbol!

tunavallen

Det satt långt inne, men tillslut kunde IFK kvittera i den 91:a matchminuten och få med sig ett kryss under onsdagskvällens möte hemma mot Värmbols FC som sluta 3-3 (1-1). IFK:s mål gjordes av kapten Emil Fritzell med 2 och Robin Holm.

Matchen då. IFK börja piggt och kunde redan i den 7:e minuten elegant ta ledningen efter ett instick till Robin Holm som sedan serverar Emil Frizell som kan lägga in bollen i öppet mål. IFK fortsätter sedan trumma på och är nära att utöka sin ledning efter 15 minuter spelade.  Efter cirka 30 minuter har gästerna utjämnat spelet och börja ha lite mer boll och skapat några halvlägen. I den 34:e minuten kom då även kvitteringen som hängde i luften.
1-1 i halvtid.

Den andra halvleken han inte gå många sekunder innan gästerna tog ledningen efter att ha rusat fram längs IFK:s högerkant och spelat snett inåt där en Värmbolsspelare kan trycka dit bollen i den bortre delen av målet.
Gästerna äger lite mer boll innan IFK kan börja hitta in i det igen efter cirka 60 minuter spelade.
IFK gör sedan 4 byten för att få lite ny energi på plan. När det sedan känns som att vi är på väg in i matchen igen kommer en kalldusch där Värmbol får en billig frispark efter ett motlägg. Frisparken skickas in mot straffområdet och en Värmbolsspelare får till en jättefin nick som går in via ribban och 1-3 till gästerna efter 80 minuter.

IFK skulle dock hinna rycka upp sig och börja etablera ett tryck mot gästerna. Redan i den 82:a minuten kom reduceringen till 2-3 när Emil Fritzell forcerar in ett hårt inlägg från Ahmed Ibrahim.
IFK har därefter mest boll och fortsätter försöka sätta tryck mot Värmbol utan att riktigt lyckas hitta det där heta läget, men tillslut i den 91:a minuten hittar IFK ett fint anfall där bollen tillslut friställer Robin Holm som kan trycka dit kvitteringen i den bortre delen av målet.

Matchen slutar 3-3 och IFK gör en stark insats som kommer tillbaka efter ett 1-3 underläge. Första 25 är riktigt bra från IFK, men vi sätter oss sedan i en tuff situation som tyvärr inte ska få hända. Nu reder vi tillslut ut det och tar med oss en viktig poäng inför framtida matcher.

Härnäst väntar nu en ny hemmamatch redan på söndag eftermiddag när Tyresö FF gästar oss på Tunavallen med start kl.17:30, hoppas vi ses då!