Seriepremiär mot Nacka FC!

hemmamtch 2023_1APRIL_1200x628

Äntligen är det dags för seriepremiär och vi hälsar Nacka FC varmt välkommen till Tunavallen under lördagskvällen med matchstart kl.19:00!

Det har varit en lång försäsong, men äntligen är det dags att kicka igång fotbollen på allvar! IFK har hunnit med att spela 8 träningsmatcher med lite blandade resultat, men där vi fick med oss en bra seger senast när vi hade besök av division 2-laget IK Franke, i en match som slutade 5-3 för Blåtopparna. Det har även hänt en hel del i truppen under försäsongen och där vi ännu inte hunnit presentera alla spelare riktigt än, något vi gör under de närmaste veckorna.

Nu till matchen mot nykomlingen Nacka FC, ett lag som i stort sätt gick rent i sin division 3-serie under den förgående säsongen och som hunnit skaffat sig en rad nya duktiga spelare under året. En av dom stora stjärnorna i laget är forwarden Jovan Kostovski som bland annat spelat landskamper för Nordmakedonien där han bildade anfallspar med Goran Pandev. Jovan har även erfarenhet från både Champions League och Europa League, så vi kan räkna med att IFK:s backlinje får vara ordentligt på tårna. Nacka är enligt de flesta oddsen rankat som ett mittenlag, men vi kan nog räkna med att det är ett gäng som kan överraska många.

För IFK:s del så vet man redan nu på förhand att kapten Emil Fritzell inte är tillgänglig då han gifter sig denna dag. Även Felix Wall missar på grund av detta. Vi vet även att Gustav Jarl missar ett par veckor på grund av skada och sedan tidigare är även Jakob Jensen borta med sin knäskada och beräknas vara klar till sommaren.

IFK:s första division 2-trupp för 2023 ser ut enligt följande:
Alex Hellgren Villegas – Mv
Petter Björkman – Mv
Markus Assarsson
Albin Malm
Carl Wärme
Kristian Lee-Him
Joel Rigö
Mohammed Wahap
Gilbert Ishimwe
Salem Bakos
Simon Lundevall
Joel Hedström
Robin Norlin
Alve Nilsson
Eldin Lugonja
Naod Teklebrhan
Johannes Andersson
Isak Westlander

Entré:
Insläpp sker via ingången närmast ”Circle K” på Västeråsvägen.
Entréerna öppnar 18:00.

Vuxna: 100kr
Pensionärer och studerande: 80kr
Barn & Ungdomar upp till 16 år: Fri entré
Säsongskort: Kan du köpa på plats eller läsa mer om via länken här: https://ifkeskilstuna.com/supporter/sasongskort/

Servering med allt från grillade hamburgare, korv med bröd, kaffe, dricka och godis finnas i samband med entrén.

Matchsponsorer är:
ICA Nära Safiren, Klubb13, Coop Torshälla, Gamla IFK:are, Kubalski Management AB och Structor.

Speaker: Johan Englund

Bollkallar: IFK Eskilstunas P9-lag.

Varmt välkommen till Tunavallen!