Silver för U16 i Nils Liedholm Cup!

P06 Nils Liedholm Cup 2022 silver

Det blev en stark 2:a plats för IFK:s U16-lag nere i Valdemarsvik på Nils Liedholm Cup!

Vi passade på att låta tränaren Johan Melkersten berätta mer om cupen här:

– IFK Eskilstuna U16 (pojkar födda 2006) har varit iväg i 4 dagar på underbara Nils Liedholms cup i Valdemarsvik.
Vi har deltagit på denna cup en gång tidigare och det var året innan pandemin (2019), men har sen dess alltid önskat få komma tillbaka! Av alla de cuper vi varit på så är denna unik, matcherna utspelas på 3 planer på Sveriges vackraste idrottsplats, Grännäs IP i Valdemarsvik. Det är verkligen vackert och nära till allt, man får lunch/middag 100 meter från Nils Liedholm planen (huvudarenan) i en härlig dansbaneliknande byggnad, badet ligger bredvid där man kan åka ring/bananbåt, spela volleyboll och minigolf, campingplatsen nedanför kullen och kiosken på höjden. Planerna ligger skilt från varandra i en kuperad terräng men tar bara ett par minuter att gå mellan så det är perfekt.

Man sover i Vammarskolan, det går bussar mellan skolan och idrottsplatsen eller så går man längs viken vilket tar ca 15 minuter. Frukost serveras i en byggnad knappt hundra meter från skolan. På kvällarna samlas alla spelare från de olika lagen på skolgården och umgås med varandra, jättekul. Kan inte annat än att rekommendera den här cupen till alla som inte vill fara runt med bilar mellan olika spelplatser, det är både flickor och pojkar men bara 8 lag i varje åldersgrupp så det gäller att anmäla sig fort innan platserna tar slut.

Fotbollsmässigt gick det också bra, vi vann vår grupp med idel segrar och i semifinalen slog vi Italienska Monferrato men i finalen tog det stopp då IFK Norrköping lyckades vinna med 1-0, lite surt men killarna kämpade heroiskt och vi ledare är enormt stolta och glada över prestationen. Men som alltid är det viktigaste när man åker på cup att se glädjen hos de som deltar, hur roligt de har tillsammans och att gruppen kommer ihop på ett helt fantastiskt sätt, oslagbart. 

/ Johan Melkersten, ledare IFK Eskilstuna U16