Simon Helg tillbaka i IFK!

Simon Helg 2023

Den numera 33årige Simon Helg återvänder till IFK Eskilstuna, 16 år efter övergången till Hammarby!

Det är med glädje vi kan meddela att ytterligare en hemvändare är klar för klubben i Simon Helg. Det har gått hela 16 år sedan Simon lämnade Blåtopparna för den allsvenska klubben Hammarby IF. Simon hann göra 5 säsonger i Bajen innan han gick vidare till Gif Sundsvall där han bland annat fick spela ett par säsonger med en annan förre detta IFK:are, nämligen Marcus Danielsson.

Simon avslutade först sin karriär i IF Brommapojkarna med att vinna division 1 under 2021, men väljer alltså nu för att återvända till IFK Eskilstuna igen, något vi inom hela föreningen är oerhört glada över. Simon har tränat med laget under en period och är nu alltså redo för spel och kommer ingå under fredagens matchtrupp hemma mot Assyriska FF.

Tränare Fröjdfeldt säger så här om Simon:
-En väldigt skicklig spelare som ser bättre och bättre ut för varje vecka som går. Vi får matcha honom försiktigt i början, men säsongen är lång och vi hoppas och tror att han kommer bidra väldigt mycket till vårat offensiva spel. Simon har redan kommit bra in i gruppen och är en god förebild för våra unga spelare.

Vi passade även såklart på att höra lite med Simon själv efter hans återkomst:

Kan du beskriva karriären efter att du lämnade IFK?
-Jag lämnade IFK 2007 och sen dess har jag representerat Hammarby IF, Gif Sundsvall, Åtvidaberg FF, Östers IF och IF Brommapojkarna.

Ditt intryck av truppen under de månader du varit här?
-Jag har fått många positiva intryck. Fotbollsmässigt finns det fina kvaliteter i den här gruppen, det är det inget snack om. Det finns också en mentalitet där man vill utvecklas och bli bättre vilket jag tycker känns lovande. Sen är det även ett gäng sköna grabbar vilket gör att stämningen i omklädningsrummet är väldigt god!

Förväntningar på säsongen och vad du vill bidra med?
-Jag har inga direkta förväntningar i nuläget. Däremot tror jag absolut att vi har goda möjligheter att göra en väldigt fin säsong i år om vi får saker att stämma. Det vill jag att alla ska tro på. Men vi får vara kaxigt ödmjuka!  Personligen så hoppas jag såklart att jag ska kunna bidra med mina offensiva kvaliteter, skapa mycket framåt och hjälpa laget att ta poäng, men i dagsläget handlar det först och främst om att komma i form igen efter en längre tids frånvaro.

Vi tackar Simon för dom orden och hälsar han varmt välkommen tillbaka till Blåtopparna igen!