Simon Lundevall klar för IFK Eskilstuna!

Simon Lundevall ekurien

IFK Eskilstuna och Halmstads BK är överens om en övergång som gör att 33årige Simon Lundevall blir IFK Eskilstunas spelare från och med den 15 juli och kontraktet sträcker sig över 1.5 år.

Yttermittfältaren lämnade Eskilstuna 2009 och har sedan dess spelat för VSK Fotboll, Gefle IF, IF Elfsborg, Northeast United (Indien), Volos (Grekland) och nu senast i Halmstads BK. Med runt 220 allsvenska matcher och en andraplats i den allsvenska poängligan säsongen 2017 så är denna värvning ett enormt tillskott.

Simon följer nu även sina tidigare familjemedlemmar i pappa Matts Lundevall, brorsan Filip Lundevall, farmor Aina Lundevall och farfar Carle Lundevall att representera IFK Eskilstuna

Vi passade även på att ställa några frågor till Simon:

Hur känns det att komma hem till Eskilstuna och IFK?
– Det känns väldigt bra och jag ser fram emot att komma hem och dra igång allt.

Vad vill du bidra med till laget?
– Jag vill såklart hjälpa laget med mina offensiva kunskaper. Försöka ha så mycket boll som möjligt och skapa mycket framåt och vara en del i att vi lyfter under hösten.

Vem ser du mest fram emot att tunnla i träning?
– Joel Hedström kommer garanterat att åka på ett antal…

Tränare Andreas Fröjdfeldt om värvningen av Simon Lundevall:
– Grattis till oss. Vi har varit inställda på att det här skulle ske till säsongen 2023 men nu dök det efter samtal med HBK och Simon upp en möjlighet att slutföra detta redan nu och vi är tre parter där samtliga är nöjda med utfallet. Simon håller fortfarande väldigt hög nivå och kommer göra stor skillnad och nytta för oss. Trots alla avbräck har vi skapat bra med målchanser men inte lyckats göra tillräckligt med mål, med Simon på planen bör vi rimligtvis skapa ännu fler målchanser och förhoppningsvis också göra fler mål och vinna matcher. Simon har tränat med oss vid flertalet tillfällen senaste åren och har vid varje tillfälle varit ett stort stöd till våra yngre spelare och ha att Simon här på heltid kommer många spelare må bra av.

IFK Eskilstuna hälsar Simon varmt välkommen till IFK Eskilstuna och riktar samtidigt ett stort tack och lycka till i jakten på en allsvensk plats till Halmstads BK.

(Foto: Eskilstuna Kuriren)