Skön seger mot Smedby!

DSC_4640

IFK tog en riktig välbehövlig seger när Smedby AIS gästade Tunavallen under fredagskvällen. Slutresultatet skrevs till 3-2 (1-1) och målskyttar för IFK blev Albin Flodkvist, Elias Rigö och Emil Fritzell.

Det var på förhand en viktig match för de bägge lagen, då båda stod på samma poäng och håller till i den nedre delen av tabellen. IFK skulle inleda matchen piggast och kunde ta ledningen redan i den 3:e minuten när Gian Mendez slog in matchens första hörna som Albin Flodkvist sätter dit med huvudet. Detta var för övrigt Albins 6:e mål i årets seriespel, varav sitt 5:e mål i 5 raka matcher nu.

Matchen står därefter och väger, även om IFK har dom skarpaste chanserna. I matchens 23:e minut skulle ändå Smedby kvittera efter eget slarv från IFK när man tappar bollen på mitten och gästerna kan komma i en omställning som man tar vara på.
1-1 skulle stå sig halvleken ut.

IFK skulle få en ny tidig ledning även under den andra halvleken efter ett fint längre anfall där bollen spelades upp från Benjamin Machini i IFK-målet till Robin Norlin som håller till på vänsterkanten. Robin spelar snyggt vidare till en löpande Simon Lundevall som slår in en fin boll i straffområdet mellan gästernas målvakt och backlinje där Elias Rigö dyker upp och slår in 2-1-målet i den 50:e minuten. Blåtopparna har därefter mycket av spelet, även om Smedby ibland sticker upp och skapar lägen. IFK skulle dock utöka sin ledning i den 70:e minuten efter ett väldigt fint anfall som inleds med en fin passningskombination mellan Fabian Yalda, Gian Mendez och Albin Flodkvist som därefter slår ett fint inlägg som Emil Fritzell nickar dit till 3-1.

IFK har ett par anfall att utöka ledningen, men det är gästerna som skulle hinna få till en reducering i matchens 83:e minut efter en hörna. Smedby får därefter mer energi och skapar en våg av anfall mot Blåtopparna. I matchens sista spark skulle ändå gästerna få en riktigt fin möjlighet till kvittering efter att ha fått en frispark precis utanför straffområdet. Denna skjuts över Machini i målet och IFK:arna kan fira årets första 3 poängare på Tunavallen.

Otroligt sköna poäng när IFK:arna nu går in i en tuff spelperiod där 5 matcher spelas på 13 dagar innan sommaruppehållet.
IFK ska bland annat spela DM-slutspel under måndagskvällen då vi gästar Trosa-Vagnhärad på Häradsvallen. På onsdagen väntar sedan en viktig match i seriespelet igen då vi gästar Enskede IF. Under midsommarhelgen gästar division 1-laget IFK Stocksund oss för kval till svenska cupen under söndagen den 23 juni och vi avslutar därefter hemma mot Arameisk-Syrianska i division 2 på Tunavallen under onsdagen den 26:e juni.

(Foto av: Tommy LS)