Smedby tog med sig alla poäng

DSC_2382

(På bild: Markus Assarsson)

Det blev en tråkig lördagseftermiddag för Blåtopparna. Gästerna Smedby vände matchen och fick med sig alla poäng efter seger med 1-2 (1-0). Målskytt för IFK blev Emil Fritzell. 

IFK gör en bra första halvlek och man har det mesta utav spelet. Blåtopparna skapar ett par riktigt bra lägen och ledningsmålet skulle även komma i den 26:e minuten efter mål från Emil Fritzell. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvan är det till en början ställningskrig, men det är IFK som har den allra hetaste målchansen när Fritzell nästan är fri med målvakten men där man inte får till avslutet. Istället tar Smedby över allt mer och IFK sjunker med laget. Kvitteringen skulle komma i matchens 79:e minut. IFK blir allt mer passiva och i den 89:e minuten tilldöms Smedby en straff efter en diskutabel situation. Straffen skjuts säkert i mål och matchen slutar 1-2.

Nu gäller det för IFK att verkligen koppla på och börja ta poäng för att man ska ha en chans att hänga kvar i serien. Härnäst i seriespelet väntar dock en ny riktigt tuff uppgift när vi ska gästa Assyriska FF, på lördag den 19 augusti med start klockan 16:00 på Södertälje Fotbollsarena. Dessförinnan ska IFK spela DM-kvartsfinal under tisdagen mot Näshulta GoIF, en match som nu har blivit flyttad till Tunavallen med start kl.19:30.

 

(Foto av: Tommy LS)