Stark laginsats gav 3 poäng!

huddinge 2021

En riktigt fin laginsats bärgade 3 nya poäng för IFK under onsdagskvällen när Huddinge IF gästade oss på Tunavallen. IFK vann matchen med 1-0 (1-0) efter ett självmål, men där Jacob Lackell är siste blåtopp på bollen.

Huddinge rivstarta matchen och satte en enorm press på IFK under dom första 15 minuterna och hann skapa två riktigt fina lägen utan att lyckas göra mål. IFK började därefter hitta in och jämna ut spelet, men IFK:s första målchans kom inte förens i den 27:e minuten när Anders Hellblom avslutar ett fint IFK-anfall som målvakten i Huddinge räddar.
I den 31:a matchminuten kom dock matchens enda mål efter att IFK slagit en hörna där bollen studsar fram och tillbaka och styrs via Jacob Lackell vidare på en Huddinge-spelare i mål och 1-0 för IFK. Resultatet stod sig halvleken ut även om gästerna från Stockholm har ett par halvfarliga lägen, framförallt på fasta situationer där dom är stora och starka.

Under den andra halvleken är spelet jämt, men det är IFK som sticker upp i ett par omställningar där bland annat Mohammed Wahap har ett fint läge efter ett snyggt kombinationsspel från IFK, men där målvakten i Huddinge styr skottet till en resultatlös hörna. IFK känns pigga och för en stund är det allt närmare 2-0 än 1-1 när bland annat Joel Hedström har ett skott som precis täcks bort av en Huddinge-försvarare. I den 68:e minuten är Izu Emeh så när på att nicka dit bollen i mål efter en IFK-hörna, men där bollen tyvärr går i stolpen.
Huddinge är fortsatt starka på dom höga bollarna som dom lyfter in mot straffområdet, men IFK-försvaret tillsammans med Kevin Dyplin i målet gör en riktigt bra match och håller bort Huddinge som aldrig lyckas skapa någon riktigt het målchans. Matchen slutar 1-0 och det är 3 oerhört sköna poäng som trillar in på IFK:s konto.
Det är en jättefin laginsats som ska hyllas.

IFK:s nästa match spelas redan på lördag när vi gästar Syrianska FC från Södertälje med start klockan 14:00 på Södertälje Fotbollsarena.