Status U17 & U16!

U-ledarna 2021

(På bild från vänster: David Karlsson, Dana Hanna, Kim Vaattovaara, Joakim Vallgren)

IFK har inför säsongen 2021 rekryterat nya ledare till klubbens äldsta ungdomslag, U17 och U16.
I IFK:s U17 har vi Kim Vaattovaara som huvudansvarig tillsammans med Joakim Vallgren och Peter Engdahl. I U16-laget har vi Dana Hanna som huvudansvarig och David Karlsson som assisterande.

Dom båda lagen spelar båda i U17-serier där U17-laget finns i P17 Div.1 där man i dagsläget ligger på en delad 2:a plats med en match mindre spelad och U16-laget spelar i Pojkar 17år Södermanland och befinner sig för tillfället på en delad 1:a plats.
Under hösten kommer ett nytt nummer av IFK:s magasin Avspark där en längre presentation av ledarna kommer finnas. Tills dess så passade vi ändå på att ställa några frågor till de bägge lagens ledare för en avstämning kring hur våren har varit och hur dom nu ser framåt på höstsäsongen.

Hur tycker ni att våren varit?

U17: – Våren var väldigt speciell med tanke på den rådande pandemin. Många frågetecken i när vi kommer få spela matcher och om vi överhuvudtaget skulle få spela någonting under våren. Med tanke på detta så tycker jag killarna höll upp energin otroligt bra.

U16: – Våren började väldigt tufft med många skador och sjukdomar vilket vi bevisligen fick kvitto på när väl träningsmatcherna drog igång. Vi hade det väldigt tufft i andra halvlek av matcherna då orken tröt och vi inte kunde ha samma koncentration och kvalité över en hel match.

Hur ser ni på era hittills spelade matcher?

U17: – Vi åkte på en snyting i premiären, men har efter den sex raka segrar, vilket såklart är glädjande. Sen har det varit bättre och sämre prestationer i dom här segrarna men överlag har vi gjort en bra vår. Tycker nog våran bästa prestation sett över 90 minuter är bortasegern mot Degerfors. En prestation där vi sitter ihop föredömligt i vårt försvarsspel över hela matchen och även presterar offensivt.

U16: – När serien väl drog igång i början av juni så fick vi äntligen tillbaka fler i träning och vi kunde därmed vara många igång och ha bra träningar med högre kvalité. Vi har startat serien helt okej med tre vinster och en förlust som vi tyvärr tappar på grund av 3 mål efter fasta situationer.

Målet med hösten nu?

U17: – Vi vill fortsätta utvecklas som lag i vårt anfall och försvarsspel. Tycker att vi under våren har blivit bättre och bättre i dom principerna vi jobbar efter. Och att kunna bibehålla våra bra perioder under matcherna under längre tid.

U16: – Målet är att fortsätta utveckla spelarna och bibehålla en bra träningskvalité för att vi ska fortsätta göra bra prestationer på matcherna.

Hur ser ni på er kommande matcher nu till helgen mot Skiljebo SK och Katrineholms AIK?

U17: – Vi siktar givetvis på att få med oss tre poäng tillbaka till Eskilstuna. Vi behöver vara ödmjuka inför uppgiften och se till att vara påkopplade från början. Senast mot Karlstad är vi inte riktigt det och ligger då under med 1-0 i halvtid, vilket hade kunnat straffa sig. Men med rätt fokus så finns alla möjligheter till en bra prestation och tre poäng.

U16: – Till helgen spelar vi borta mot Katrineholm som var det laget vi förlora mot i våras på hemmaplan med 3-4 efter att de vänt matchen 2 gånger om. Så vi har revansch att utkräva, men framförallt behöver vi göra en bra prestation och komma upp ett par nivåer till från vår senaste match, även fast vi vann behagligt hemma mot IFK Nyköping. Vi hoppas självklart ta med oss 3 pinnar hem.

Vi tackar ledarna för deras tid och önskar er och lagen all lycka under hösten! Om du vill se U17 och U16 spela så är nästa hemmamatch för båda lagen under IFK-dagen den 29 augusti nere på Balsta IP.
U17 spelar då mot Boo FF med start kl.16:00 och U16 spelar mot Trosa-Vagnhärad SK med start kl.13:00.