Stefan Ilic ny i IFK:s ledarteam för A-laget

8354786355638-768x376

IFK Eskilstuna har gjort klart med Stefan Ilic som ny assisterande tränare. Kontraktet sträcker sig till att börja med säsongen ut. Stefan ska kombinera detta med sin egen karriär som spelare i Superettan.

Välkommen hit, varför blev det Eskilstuna?
– Jag har en ambition om att bli tränare efter att min egen karriär som spelare är över och nu dök det upp en möjlighet att kombinera detta med mitt eget spelande.
Att det blev IFK Eskilstuna har att göra med att jag känner Andreas (Fröjdfeldt) sedan tidigare och jag har även varit och tränat med laget när vi har haft ledigt från min egen klubb. När Andreas sedan ställde frågan om att komma hit så tackade jag ja utan att tveka.

Hur kommer dina dagar att se ut, i.o.m. detta?
– Vi tränar förmiddagar med min klubb och jag är åter i stan strax efter lunch och det gör att jag har tid till min egen återhämtning innan vi med IFK tränar på kvällstid.

Vad är din målsättning med IFK?
– Dels är det för egen del att samla på mig erfarenhet till vad jag vill göra efter min karriär men självklart finns det också ett mål med att hjälpa klubben framåt.

Finns det en chans att du avslutar din spelarkarriär här?
– Jag är inte färdig än med min egen karriär och vill hålla till i elitfotbollen så länge som möjligt men självklart finns det en stor chans att jag avslutar här och då som spelande tränare så länge kroppen håller.

Andreas Fröjdfeldt om den senaste rekryteringen:
– Stefan var och tränade med oss under sommaren 2018 och vi har sedan dess haft tät kontakt och pratat väldigt mycket fotboll och jag förstod rätt snabbt att han hade en ambition att bli tränare efter sin karriär. Jag sa till honom att komma hit och ansluta sig till vår stab redan i oktober men det var oklart med vad som skulle ske med hans karriär då. Sen nu för någon månad sen dök möjligheten upp och då tog vi den. Vi förstår varandra väl och hans erfarenheter från sitt eget spelande kommer göra oss gott.