Storförlust mot Mjölby!

fot

En total kollaps under den andra halvleken gav Mjölby segern under lördagens bortamatch när hemmalaget vann med hela 6-0 (0-0).

Det är en jämn första halvlek där båda lagen skapar ett par lägen, men där det är hemmalaget Mjölby AI FF som är närmast ett ledningsmål. 0-0 skulle i alla fall stå sig halvleken ut på Vifolkavallen.

I den andra halvan böljar spelet till en början där IFK faktiskt har ett par lägen utan att förvalta dom. Istället är det Mjölby som tar ledningen i den 53:e minuten efter att man fått en frispark vid halvplan som man slår in mot straffområde där IFK står och sover, bollen touchar ett IFK:are och studsar ner till Mjölby-spelare som kan slå dit 1-0.
I den 66:e minuten utökar hemmalaget till 2-0 efter att IFK tappat markering på en hörna och bara 2 minuter senare gör Mjölby 3-0 efter ett bolltapp från IFK som leder till en omställning som förvaltas väl. På 7 minuter är det sedan nattsvart för IFK när man släpper dit ytterligare 3 mål och hemmalaget har 6-0 vilket blev slutresultatet.
På 23 minuter tappar IFK hela matchen och ger bort 3 poäng.

Vi väljer att inte skriva mer om den här matchen mer än att vi alla förväntar oss en rejäl uppryckning på lördag när man får chans till revansch igen mot Mjölby som då gästar oss med start kl.14:00 på Tunavallen.