Superettan-spelaren Stefan Ilic klar till Citymatchen

834765983624

Det är med stor glädje vi kan konstatera att förre Superettan-spelaren Stefan Ilic är spelklar till derbyt mot City.

Vi ställde tre frågor till Stefan:

Din fotbollsbakgrund?
– Den startade i Landskrona Bois när jag var fyra år. Efter tio år flyttade jag till Serbien, där spelade jag för OFK Belgrad. Efter två år där flyttade jag tillbaka till Sverige och började spela för LB07.
Sen började min seniorkarriär i Pelister, i division 3. Därefter blev det fyra år i division 1, två år i FC Rosengård och två år i Lunds BK. Efter division 1 blev det tre år i Superettan, ett år i Östersunds FK och två år i Syrianska FC. Därefter blev det IK Brage i division 1, där blev det ett avancemang till Superettan.
Efter Brage blev det spel i GAIS i ett halvår. Därefter flyttade jag tillbaka till Syrianska FC, där blev det avancemang från division 1 till Superettan, efter ett halvår i Superettan så lämnade jag klubben och nu är jag i denna fina förening.

Beskriv dig själv som spelare.
– Jag är en smart spelare som oftast tänker när jag spelar. Jag har bra blick för spelet och jag försöker sätta mina spelare i bra lägen. Jag har en fin vänsterfot och är bra i passningsspelet.

Förväntningar på hösten?
– Mina förväntningar är ganska solklara och det är att vi ska avancera till division 2!

Andreas Fröjdfeldts tankar om Stefan:
– Det blir en bra bonus för oss att kunna använda Stefan i spel under de sista sju omgångarna. Det är en väldigt skicklig och intelligent spelare som kommer att göra alla andra spelare bättre. Vi får se var i planen vi väljer att placera honom.

Lämnat IFK för spel i Triangelns IK har William Schmidt gjort. Vi tackar William för åren hos oss i IFK.