Sur förlust mot Assyriska!

DSC_0647

(På bild: Simon Helg)

Det blev ingen rolig fredagskväll för Blåtopparna när man gästades av serieledaren Assyriska FF.
Gästerna vann matchen med 1-3 (0-2) och IFK:s mål gjordes av Simon Lundevall.

Matchen kunde inte ha börjat på ett sämre sätt när gästerna från Södertälje öppnade sitt målkonto redan efter 2 spelande minuter efter ett passivt IFK-försvar. Bara 6 minuter senare utökar även Assyriska till 0-2 efter en inspark från IFK som gästerna vinner och ställer om på. IFK lyckas först få bort bollen, men andrabollen hamnar hos gästerna strax utanför straffområdet och man skjuter elegant in den mot det bortre krysset i den 8:e minuten. IFK rycker sedan upp sig, men det är Assyriska som skapar ytterligare ett par lägen i den första halvleken. 0-2 stod sig dock halvleken ut.

I den andra halvleken gör IFK tre byten där man tar in Rigö, Malm och en omdebuterande Simon Helg och man får genast fart på spelet igen. Det är en andra halva som IFK dominerar totalt och hoppet om poäng tändes ytterligare när Simon Lundevall skickar in reduceringsmålet i den 47:e minuten efter en omställning som Joel Hedström drivit upp, får på ett skott som blockas, men lyckas därefter hitta en passning till Lundevall som petar in 1-2-målet. IFK trycker sedan ner Assyirska och man går för en kvittering och där man skapar ett par riktigt bra målchanser och kvitteringen är även ytterst nära att komma in den 69:e minuten efter en IFK-hörna som rensas ut av gästerna men där Helg står ett par meter utanför straffområdet och får till en bra halvvolley som skjuts i stolpen.

Assyriska sticker även upp ett par gångar och har några bra lägen i slutet av matchen när IFK trycker på som mest och man skulle även punktera den i slutskedet efter en IFK-hörna där Alex i IFK-målet kliver upp, men där gästerna vinner bollen och kan springa in den i öppet mål och skicka in slutresultatet 1-3.

En klart godkänd andra halvlek som är riktigt bra från IFK som vi nu får ta med oss i nästa match som är nu på söndag den 30 april kl.16:00 hemma på Tunavallen mot Mjölby AI FF. Mer om den matchen kommer under veckan, så håll utkik!

(Foto av: Tommy LS)