Sur förlust mot Karlberg!

IFK vs Assyriska V 2022-04-23 1356

Det blev förlust under lördagens bortamatch mot Karlbergs BK med 1-0 (0-0).
Hemmalaget avgjorde matchen efter ha blivit tilldömda en straff i den 83:e minuten.

IFK åkte till en på förhand väldigt tuff bortamatch när man gästade Karlbergs BK på Stadshagens IP i Stockholm under lördagen. Blåtopparna stod för en väldigt bra match, framförallt defensivt. IFK hade ett läge tidigt i matchen för att ta ledningen när Sermed Habib kom ner till kortsidan på vänsterkanten och kunde spela snett inåt bakåt åt Alex Lindelöv (lånespelare från VSK). Tyvärr fick inte Alex ordning på fötterna, annars hade det varit ledning för IFK.
Efter cirka 30 minuter spelade har även Karlberg hunnit med ett bra anfall, men där Elis i IFK-kassan är stabil och trygg.
Första halvleken slutar således 0-0.

I den andra halvleken är det hemmalaget Karlberg som har lite mer boll, men där båda lagen skapar ett par chanser. I matchens 83:e minut tilldelas Karlberg en straff efter att bollen hamnat på handen i IFK:s straffområde och 1-0 för hemmalaget. Såklart mycket tungt för IFK i det läget när man känner att man har god kontroll på matchen.

Vi lämnar ändå matchen med en bra insats trots att resultatet inte blev det vi ville. Vi tar nya tag på söndag igen när ett klassikermöte väntar då IK Sleipner gästar Tunavallen med matchstart kl.17:00.
Mer inför den matchen kommer i slutet av veckan.