Sur förlust mot Syrianska!

IFK vs Värmbol V 2022-05-25 825

(På bild: Målskytten Anders Hellblom)

IFK förlorade i Södertälje när Syrianska tog hem alla poängen under söndagens match.
Resultatet skrevs till 2-1 (0-0) och IFK:s målskytt blev Anders Hellblom.

Med 2 raka segrar i ryggen skulle IFK avsluta en intensiv period med 3 matcher på 9 dagar i Södertälje mot Syrianska FC och det blev en sur förlust efter en prestation som förtjänade mer.

Vi passade på att höra lite med tränare Fröjdfeldt om matchen, ta oss igenom den?
– Med våra stora skadeproblem så har vi gått hårt åt samma spelare senaste veckan men trots det gör vi en mycket, mycket stark första halvlek och dominerar hårt. Vi bör vara i ledning men är inte det när halvtidsvilan kommer. Syrianska gör sedan 1-0 på hörna och vi gör inom kort 1-1 på straff när Hellblom rundar målvakten och blir fälld. Sen sker det som sker, vi ska till 110% ha en ny straff men domaren väljer att fria och det har enbart att göra med att vi precis fått en straff och att en i övrigt duktig domare inte är modig nog att blåsa. 100 domare av 100 blåser straff för detta när Burubwa åker slalom i straffområdet och blir neddragen, men enbart de starkaste domarna klarar av att blåsa även ifall vi precis fått en straff. Någon minut senare gör Syrianska 2-1 på en situation vi såg ut att ha rett ut. Vi försöker få till en forcering och jagar 2-2 men lyckas inte tyvärr.  Många spelare står för starka insatser och vi som lag blir bättre för varje vecka som går.

Vi tar nya tag nästa helg igen när årets andra Sörmlandsderby stundar då Trosa-Vagnhärad gästar Tunavallen på lördag den 4 juni med start kl.16:00 på Tunavallen. Mer inför den matchen kommer under veckan.

(Foto av: Tommy LS Andersson)