Tjejfotboll 2021!

UEFA_Playmakers_SvFF_Banners_1200x628_FacebookTwitter4

Det är närmare 40 år sedan som IFK Eskilstuna senast hade fotboll för flickor i sin verksamhet, men nu är det äntligen dags igen!

IFK:s nystartade flicksatsning riktar sig under 2021 till flickor födda 2014-2016.

IFK ingår i projektet ”UEFA Playmaker” som är ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet, UEFA (Sammanslutning av Europas fotbollsnationer) och Disney. Målet med satsningen är att nå fler tjejer till fotbollen.

Upplägget på träningar är genom ”Storytelling” (En berättelse), där varje träningspass följer en av Disneys fantastiska filmer som en berättelse. Just nu är det Frost 2 och Superhjältarna 2 som är tillgängliga, men fler är på väg. Varje deltagare får även en arbetsbok som kommer innehålla olika övningar och annat roligt som barnen kan jobba med hemma och sedan ta med sig till träningen för att visa upp.

Bollskolan startar i maj och håller på en gång i veckan fram till mitten av juni, där vi sedan tar ett sommaruppehåll och återstartar under augusti igen och håller sedan på september ut om vädret tillåter. Alla träningar sker på Balsta IP:s naturgräsplaner.

Intresseanmälan till IFK:s Bollskola för flickor gör du till IFK:s kansliansvarige, Jaan Kuutmann på:
Mail: kansli@ifkeskilstuna.net
Telefon: 073-518 42 00

Vi ser fram emot ett otroligt roligt fotbollsår!