Tränare Fröjdfeldt summerar säsongen!

Andreas Frojdfelt

Efter en otroligt lång fotbollssäsong är det nu dags att sammanfatta året tillsammans med IFK:s huvudtränare Andreas Fröjdfeldt!

Hej Andreas, det blev tillslut en 11:e plats i serien, är du nöjd över de?

– Inför säsongen hade jag inte tagit en 11:e plats, jag tyckte att vi hade fått ihop en stark trupp som hade kunnat ta sikte på platserna bakom de rätt så givna topp 5 lagen och en 6-8e plats kändes inom räckhåll. Med spelartappen under sommaren tappade vi kraft och i en så pass stark serie som denna så förstod vi att det skulle bli en rätt tuff höst för oss. Man måste också komma ihåg att vi i vissa matcher spelat ett på gränsen till ohälsosamt ungt lag.

Vad skulle du säga är de starkaste insatserna under året?

– Nyköping hemma, United Nordic borta, Smedby hemma, Karlslund borta, City hemma och även insatsen mot Motala borta nu måste räknas in där med tanke på förutsättningarna.

Vad skulle du säga är de mindre bra insatserna?

– Var väl inga roliga resor hem från Rynninge och Mjölby direkt. Arameiska hemma och Värmbol borta får också tas med som mindre bra.

Vad tar vi med oss som positiva saker inför kommande år?

– Med risk att det låter konstigt så tycker jag att försvarsspelet i många matcher har varit på en väldigt hög nivå, men tittar man på statistiken så har jag ju fel, men det är 5-6 matcher som totalförstör vårat snitt. Offensiven har pendlat, vi har ett gäng matcher där vi verkligen fått igång spelet och där motståndarna har fått springa rätt många meter för att komma åt oss, men självklart har tappen på de kanske två starkaste offensiva spelarna i Emil Fritzell och Hugo Rödlund sårat oss. Det viktigaste som vi tar med oss är att vi har fått många matcher på orutinerade spelare och att vi börjar bygga en grund med mer rutin i vår trupp. Till sist är det också roligt att klubbar högre upp i seriesystemet  både hört sig för och har börjat besöka Tunavallen för titta på spelare  i vår klubb.

Vem anser du är division 2 Södra Svealands bästa spelare som ni mött i år?

– Adam Bark i Motala tillsammans med Enis Ahmetovic i Nyköping.

Vem är enligt dig IFK:s starkaste spelare under året?

– Felix Wall, Patric Åslund, Robin Holm och Kevin Dyplin har varit en stark ryggrad under hela året.

Vad väntar för laget nu?

– 6 veckors välbehövlig vila efter en säsong som inga division 2 spelare är vana vid.

Vi tackar Andreas för intervjun och för en bra genomförd säsong. Vi blickar nu framåt inför 2022!