Tung förlust mot Syrianska!

emeh_03

(På bild: IFK:s målskytt, Izuchukwu Emeh)

IFK förlorade lördagens bortamatch mot ett formstarkt Syrianska FC i Södertälje med 3-1 (0-0).
IFK:s målskytt blev Izuchukwu Emeh.

Det blev en mardrömsstart för IFK efter att Robin Twine åker på en frilägesutvisning redan i den 2:a minuten. En tung uppförsbacke där det blev mycket fokus på försvarsspelet under första halvleken, men IFK står upp riktigt bra och Robin Holm har bland annat ett mål avvinkat för offside innan hemmalaget Syrianska får till ett distansskott i utsidan av Kevins stolpe, men 0-0 stod sig dock halvleken ut.

Den andra halvan hann dock inte gå många minuter innan Södertäljelaget tar ledningen i den 47:e minuten efter en hörna.
Bara 2 minuter senare lyckas Syrianska även utöka ledningen till 2-0 efter eget slarv i IFK.
Därefter är det IFK som tar över allt mer och mer och vi har ett par fina anfall. Det skulle också komma ett reduceringsmål i den 66:e minuten efter att Robin Holm drar på ett skott i stolpen som Izu Emeh sedan snappar upp returen på och slår dit 2-1.
IFK försöker verkligen sedan gå för kvitteringen och är inte långt ifrån.
Bland annat blir vi avblåsta på en väldigt tveksam offside efter ett anfall där vi har bollen i mål.
På tilläggstid har vi en hörna som skjuts in i mål, där bollen är en halv meter över mållinjen, men där domaren aldrig hinner se den och vinkar bort målet. Otroligt irriterande. Bara 1 minut senare får vi ytterligare en hörna där vi har målvakten Kevin Dyplin uppe, men där Syrianska lyckas rensa och komma 4 mot 1 och enkelt kan sätta dit 3-1 i öppet mål. Otroligt tungt, men samtidigt en riktigt bra genomförd match med tanke på den tidiga utvisningen.

Vi lägger nu det här bakom oss och fokuserar direkt på nästa helgs match när vi möter ett nytt formstarkt lag i Motala AIF FK hemma på Tunavallen, söndag den 19 september kl.16:00