Tung bortaseger mot Huddinge!

DSC_5298

(På bild: Målskytten Albin Flodkvist)

IFK tog en viktig seger under söndagseftermiddagen när Huddinge IF besegrades med 0-2 (0-1).
Målskyttar för IFK blev Simon Lundevall och Albin Flodkvist.

Det var på förhand en viktig match för de bägge lagen för att fortsätta haka på resterade lag ovanför i tabellen. IFK tog ledningen i den 44:e minuten efter en straff som Albin Flodkvist skapat och som Simon Lundevall slog dit. I den andra halvleken lyckades Blåtopparna utöka sin ledning till 0-2 i den 68:e minuten av Albin Flodkvist, ett resultat som stod sig halvleken ut.
Ett riktigt skönt resultat och äntligen en hållen nolla.

Segerregissören denna dag var Albin Flodkvist som säger så här om matchen:
– En krigarinsats av samtliga i laget, vi gör jobbet i alla matchens minuter och håller 0:an bakåt. Tack vare det disciplinerade försvaret skapar vi även farliga chanser framåt och får utdelning vid två tillfällen.

Mitt 0-2-mål kommer via en långboll som går över deras backlinje och som både deras back och målvakt sedan tvekar på. Då lyckas jag ta mig först till bollen och rulla in vårat andra mål.

Noterbart är även att 17-åriga Vilmer Hansson gjorde sin division 2-debut denna dag då har kom in med 10 minuter kvar av matchen.

Nästa match för IFK blir ett riktigt klassikermöte när vi gästas av Åtvidabergs FF på fredagkväll med matchstart kl.19:30 på Tunavallen. Mer inför den matchen kommer under veckan!

(Foto av: Tommy LS)