Tung förlust i premiären!

DSC_7867

Det blev en tung förlust i seriepremiären hemma mot Nacka FC under lördagskvällen.
Resultatet skrevs till 0-2 (0-1) för gästerna inför närmare 200 åskådare på Tunavallen.

IFK och seriepremiärer är inte något som har gått hand i hand under de senaste åren. Under lördagens premiär blev så utfallet även denna gång då nykomlingen Nacka FC drog det längsta strået och vann matchen med 0-2 efter att ha gjort båda målen via två fasta situationer.

IFK:s premiärer genom åren:
2023: 0-2 hemma mot Nacka FC
2022: 1-1 hemma mot Huddinge IF
2021: 2-2 hemma mot Trosa-Vagnhärad SK
2020: 1-1 hemma mot Trosa-Vagnhärad SK (Nykomling i division 2 och det blev en halv säsong pga pandemin)
2019: 3-1 hemma mot Enhörna IF (i division 3)
2018: 2-1 borta mot IFK Åmål (förlust)

Den första halvleken var inget vi Blåtoppar helst vill prata om då laget inte alls verkade redo för premiär. Man spelade ofta väldigt segt och den där energin vi sätt under många av träningsmatcherna fanns inte alls där. Nacka spelade stundtals bra fotboll, hade en bra aggressivitet och energi i sitt spel. Gästerna tog även ledningen i den 24:e minuten efter ett självmål vid en hörna då bollen studsat på en IFK:are och in i mål. IFK stack upp några gånger under halvleken och närmast var Eldin Lugonja som hade en nick strax bredvid stolpen, men 0-1 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken gör IFK 2 byten då Joel Hedström och Salem Bakos klev in på plan och vi fick se ett helt nytt IFK. Ett bra halvtidssnack resulterade till mer energi och ett aggressivare IFK och det är i stort sätt spel mot ett mål under hela den andra halvan av matchen. IFK försöker forcera till en kvittering och man är nära vid flertalet tillfällen. Man missar bland annat en nick precis framöver Nackas målvakt. Därefter tror alla att Gilbert Ishimwe gjort mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet, men domaren blåser sent av målet för en hands på en IFK:are. Bara någon minut senare gör IFK mål igen, denna gång via Eldin Lugonja och där hela arenan är säkra på att det är kvitterat, men efter ytterligare en sen avblåsning hittar linjedomaren en offside, vilket ingen kunde förstå var den kom ifrån…Det klassiska när man går för en kvittering är att man öppnar sig bakåt, vilket även skedde i den här matchen när en Nacka-spelare kommer på omställning och blir kapad av en IFK:are till höger utanför straffområdet. På den efterföljande frisparken lyckas gästerna utöka sin ledning i den 84:e minuten och luften ur. Nacka vinner matchen med 0-2.

Chans till revansch för Blåtopparna redan på fredag igen (långfredagen) den 7 april då ett nytt Stockholmslag gästar oss på Tunavallen, nämligen Huddinge IF med matchstart kl.15:00. Mer om den matchen kommer under veckan.

(Foto av: Tommy LS)