Tung förlust mot Arameisk!

Vallen

Det blev tyvärr förlust i dagens hemmamatch mot Arameisk-Syrianska IF med 1-2 (0-1). IFK:s mål gjordes av Robin Holm. 

Gästerna började klart piggast och tog ledningen redan i den 3:e minuten efter en hörna där bollen därefter letar sig ut till en Arameisk-spelare som kan trycka dit 0-1. IFK kom aldrig upp i den nivån vi sett i tidigare matcher under hösten under den första halvleken, utan det var klar fördel gästerna. Det var även Arameisk som var närmast en 0-2 ledning vid ett par tillfällen där lite tur och en bra IFK-målvakt i Kevin Dyplin stod i vägen. 0-1 stod sig halvleken ut.

Under den andra halvan gör IFK några korrigeringar och ser genast piggare ut. En stor faktor var dom båda inhopparna Robin Holm och Mohammed Wahap som bidrog med energi till laget. IFK fick även dit ett kvitteringsmål trodde vi alla, men domaren hittade en offside efter att Izu Emeh tryckt dit bollen i mål. Kvitteringen skulle dock tillslut komma i den 81:a minuten efter att Mohammed Wahap snyggt drivit ner med bollen mot kortsidan innanför gästernas straffområde, spelade snett bakåt till en fristående Robin Holm som elegant trycker upp bollen i det bortre krysset. Ett resultat dom flesta trodde skulle stå sig matchen ut, men gästerna hann få en chans till efter ett bolltapp och misskommunikation i IFK som leder till ett friläge och tungt tungt 1-2 för Arameisk.

Vi tar med oss energin från den andra halvleken och kan se vilken potential laget har. Tyvärr får vi inte med oss några poäng idag, men vi får en ny chans redan på onsdag kväll igen när vi gästar Huddinge IF på Källbrinks IP med start kl.20:00.