Tung förlust!

DSC_4139

Det blev en tung förlust för IFK under söndagskvällen när Syrianska FC drog det längsta strået och vann med 1-2 (1-0).
Målskytt för IFK blev Simon Lundevall. 

IFK har fått en tung start på årets seriespel med endast 1 inspelad poäng efter 4 omgångar. I söndagsmatchen hemma mot Syrianska FC från Södertälje såg det länge ut att ändå bli poäng för IFK då man tog ledningen efter en straff, säkert inslagen av Simon Lundevall under den första halvleken. Resultatet stod sig halvleken ut, även om gästerna skapade ett par bra målchanser, men där IFK:s nya målvakt Benjamin Machini stod för ett par fina räddningar.

Den andra halvleken är rätt jämn och båda lagen skapar ett par lägen. Det är ändå Syrianska som lyckas få dit en kvittering med cirka halvtimmen kvar att spela efter ett bolltapp på egen planhalva från IFK som gästerna utnyttjar. IFK gör därefter några byten och får in ny energi och man är ytterst nära att på nytt ta ledningen i matchen, men där gästernas målvakt gör ett par fina räddningar. Matchen såg ut att sluta oavgjord, men i den 90:e minuten lyckas Syrianska få dit segermålet efter ett inlägg från vänsterkanten där bollen dimper ner framför ett Syrianska-spelare som kan slå dit 1-2-målet.

En riktigt sur och tung förlust för IFK som annars gör en bra match denna kväll. Bara att fortsätta kriga på nu för Blåtopparna och visa på bra inställning till nästa match istället när vi på fredag reser till Stockholm för att gästa Nacka FC på Fisksätra IP med matchstart kl.19:30.

 

(Foto av: Tommy LS)