Tung seger i Södertälje!

DSC_0504

(På bild: 2-målsskytten Gilbert Ishimwe)

IFK tog en blytung seger i Södertälje när laget gästade topplaget Assyriska FF. Slutresultatet skrevs till 1-3 (0-2) och målskyttar för IFK blev Gilbert Ishimwe 2 samt Sermed Habib!

IFK gör en riktigt stark insats i mötet med tabelltvåan Assyriska FF under lördagseftermiddagen. Blåtopparna tog ledningen redan i den 6:e minuten efter att IFK bryter ett uppspel där bollen friställer Gilbert Ishimwe som enkelt kan sätta dit ledningsmålet 0-1. Blåtopparna utökar därefter ledningen i den 14:e minuten efter att Simon Lundevall fått bollen vid mittpunkten och driver upp bollen och spelar ut den till Sermed Habib på vänsterkanten som väldigt enkelt kan skjuta in bollen i mål efter att hemmalagets målvakt stått felplacerad. Resultatet 0-2 står sig halvleken ut.

Den andra halvleken är jämn, men det är hemmalaget som ska få dit en reducering i den 64:e minuten efter ett väldigt fint placerat skott som skruvar sig mot den bortre delen av stolpen och som är otagbart för Alex i IFK-målet. Assyriska har sedan mera bollinnehav, men i den 71:a minuten lyckas IFK bryta ett anfall och snabbt ställa om där Robin Norlin slår en djupledspassning ut mot Mohammed Wahap på vänstersidan som från halvplan kan driva ner bollen hela vägen till kortlinjen i straffområdet och elegant spela bollen i sidled till en fristående Gilbert Ishmiwe som sätter dit 1-3 för Blåtopparna. Hemmalaget skapar ett par farliga chanser, men IFK håller ifrån och får med sig samtliga poäng hem till Eskilstuna.

En otroligt skön och viktig seger för IFK som tog sin andra vinst på bortaplan för året i och med detta. Härnäst väntar ytterligare en ny tuff bortamatch när vi nästa söndag, den 27 augusti ska ta oss an Mjölby AI FF på Vifolkavallen. Mer om den matchen kommer under nästa vecka, nu njuter vi av den här segern!

(Foto av: Tommy LS)