Två starka insatser i DM!

P16 DM final 2022

(På bild: IFK P16 efter finalmatchen i DM)

Det blev två tunga förluster för P19 och P16 när straffsparkar fick avgöra de båda DM-finalerna under lördagen!

Både IFK:s P19 och P16-lag tog sig som bekant till DM-final som under lördagen avgjordes på Rosvalla i Nyköping. De båda lagen mötte AFC:s respektive i finalmatcherna som båda blev två väldigt händelserika och spännande matcher.

För P19:s del hade man en sämre start på matchen och låg under med 0-2 vid halvtidsvilan. Dock startade man den andra halvleken i ett betydligt högre och aggressivare tempo och kunde både reducera via Love Larsén och kvittera till 2-2 genom Isak Westlander. Matchen gick därefter hela vägen till straffsparkar som IFK tyvärr förlorar.

I P16:s final var det en snarliknande match som i P19, en jämn och tuff kamp mellan de båda lagen. IFK hade underläge med 1-0 innan Lukas Blomstrand kunde kvittera till 1-1 i starten av den andra halvleken. AFC har även en straffspark i mål, samt en straffspark under matchen som Valter Jonasson i IFK-målet räddar. Dock skulle de orangea ta ledning på nytt, innan IFK lyckas kvittera till 2-2 genom Vilmer Hansson. Även här går det sedan hela vägen till straffsparkar som får avgöra matchen och där IFK förlorar.

Sammanfattningsvis gör de båda IFK-lagen riktigt bra prestationer, men där vi inte hade marginalerna på våran sida den här gången. Dock visar vi vilken fantastisk bredd vi har i våran ungdomsverksamhet.

Nu ser vi fram emot en fortsatt spännande höst!