Viktig 3-poängare mot Rågsved!

DSC_5366

IFK tog under söndagen 3 viktiga poäng när man besegrade Rågsveds IF hemma på Tunavallen.
Resultatet skrevs till 3-0 (1-0) och målskyttar blev Joel Hedström, Johannes Andersson och Mohammed Wahap!

Det blev en otroligt viktig seger för Blåtopparna under söndagseftermiddagen när Stockholmslaget Rågsveds IF gästade Tunavallen. IFK var det klart bättre laget matchen igenom och siffrorna bör väl blivit större än vad det blev, men 3 viktiga poäng in på kontot. Målskyttet öppnades elegant av Joel Hedström i den 23:e minuten efter att Gilbert Ishimwe drivit in bollen i plan och spelat ut den till Mohammed Wahap som tar sig ner mot kortlinjen och slår in den snett inåt bakåt där Hedström löper in i ytan och enkelt slår in 1-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut, även om IFK:arna hade ett flertalet chanser att kunnat utökat sin ledning.

I den andra halvan gör Rågsved 4 byten för att få igång spelet, vilket man får till en början. Gästerna sticker upp vid ett par tillfällen, men lyckas aldrig skapa någon riktigt het målchans. I matchens 56:e minut åker istället gästerna på ett rött kort efter en situation där Hedström får en spark mot huvudet. Som tur var gick allt bra för Joel och han kunde spela vidare.
IFK ökar på sin ledning till 2-0 i matchens 74:e minut efter att Robin Norlin slår ett inlägg som Eldin Lugonja först nickar i stolpen och därefter cykelsparkar bollen mot mål där gästernas målvakt gör en riktigt bra räddning, men där Johannes Andersson sen kan peta in returen. IFK har sedan full kontroll på matchen och man kan fastställa resultatet till 3-0 i den 87:e minuten efter en fin soloräd från Mohammed Wahap.

Nästa match för IFK är borta mot topplaget Syrianska FC i Södertälje, nu på söndag den 4 juni med start kl.17:00 på Södertälje Fotbollsarena. Mer om den matchen kommer under veckan.

(Foto av: Tommy LS)