Viktig seger mot Trosa!

DSC_7140

(Fotograf: Aram Rajab @fotoportalen)

IFK tog en blytung seger under lördagen borta mot Trosa-Vagnhärad SK på Häradsvallen.
Matchen sluta 1-2 (1-2) för blåtopparna och målskyttar blev Robin Holm och William Videhult.

Vi passade på att ställa några frågor till tränare Andreas Fröjdfeldt om matchen:

Hej Andreas, kan du ta oss igenom segermatchen mot Trosa?

– Det är en väldigt svår match på förhand och genom åren har vi alltid haft tuffa matcher mot Trosa, så vi är så klart mycket nöjda med att komma därifrån med 3 poäng. Vi startar bra och har två fina lägen att göra 1-0, men istället drar vi på oss en onödig frispark och i vår situation så förvånade det inte att den satt rätt fint till 1-0 för hemmalaget. Vi repar mod igen och tar över matchen och gör två mål där Robin Holm och William Videhult turas om att spela fram varandra till 1-1 och 2-1. Andra halvlek handlar mest om försvarsspel och kamp och vi har flertalet lägen att kontra in 3-1 men det är också ytterst nära 2-2 flera gånger om.

Någon spelare du vill lyfta fram lite extra ifrån matchen?

– Många spelare står för starka insatser och många löpmetrar. Den som sticker ut är Petter Björkman som i Kevins frånvaro gjort 2 starka insatser och han är så väl värd det med tanke på att han knappt har kunnat spela sista säsongerna.

Det hettade till i slutet med mängder av gula kort, vad hände?

– Det är enbart huvuddomarens och den ena assisterande domarens fel att det blev som det blev. Det de sysslar med är under all kritik och det var många år sedan man såg ett så svagt agerande. Båda lagens spelare reder väl ut situationen tillslut och det får nog domarna vara rätt så tacksamma över.

Vi tackar Andreas för intervjun och ser nu fram emot en ny träningsvecka som avslutas med ny seriematch nästa måndag den 18 oktober hemma mot Karlslunds IF HFK med start kl.19:30 på Tunavallen.


(På bild: Ahmed Ibrahim Mustafa)


(På bild: William Videhult nickar bollen mot mål)


(På bild: Carl Wärme firar William Videhults 2-1-mål)


(På bild: Robin Holm)