Viktor Steen lånas in från VSK Fotboll!

Viktor Steen 1

Den 19årige mittbacken Viktor Steen blir nästa spelare att lånas in från Västerås SK Fotboll. Viktor som är född 2001 skrev under hösten 2019 på sitt första seniorkontrakt med VSK Fotboll och går nu in på sin tredje säsong med A-laget.

IFK Eskilstuna och VSK är överens om ett säsongslångt lån som via samarbetsavtalet gör det möjligt för Viktor att både kunna konkurrera om en plats i Superettan med VSK samt att spela i division 2 med IFK. Viktor kommer att vara på plats i Eskilstuna två träningar i veckan och kombinera det med ordinarie träning med VSK.

Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om lånet:

-Ytterligare en överenskommelse där alla tre parter ser fördelar. Ur Viktors perspektiv så får han en extra chans till nödvändig speltid om han inte tar en tröja i startelvan och VSK får speltid på en lovande spelare och vi själva får tillgång till en väldigt duktig mittback. Viktor som spelare är en välskolad mittback som tidigare varit central mittfältare och han har ett väldigt fint passningsspel som kommer passa perfekt in i hur vi vill spela.

Vi hälsar Viktor varmt välkommen till IFK Eskilstuna och önskar han all lycka under 2021!